„Tacticile“ administrative ne vor feri de nenorociri? Noile prevederi legislative aplicate şi la spitalul orăşenesc Sinaia

Povestea spitalului sinăian este atât de complexă şi interesantă încât probabil că nu mai e mult şi va deveni parte integrantă din folclorul local. Asta şi datorită lungimii pe care se întinde toată această istorie, care durează de mai bine de două decenii de când administraţia locală de atunci a decis începerea construirii clădirii noi. Deocamdată rămâne să ne descurcăm cu posibilităţile pe care le oferă spitalul „vechi”, încercând, după cum se vede, să îmbunătăţim ceea ce se poate astfel încât actul medical să se menţină la standardele de calitate necesare!

LEGISLAŢIA ŞI FLAGELUL INFECŢIILOR DIN SPITALE…

Din nefericire în frumoasa noastră patrie, din motive nu foarte greu de explicat, întâi trebuie să se întâmple o nenorocire pentru ca abia ulterior să ne dăm seama de ce trebuia făcut pentru ca să putem preveni dezastrul. La fel s-a întâmplat şi cu adevăratul flagel al infecţiilor nozocomiale care se produceau prin spitale. A fost neapărată nevoie de cumplita tragedie din Clubul Colectiv din capitală şi de moartea a prea multor tineri nevinovaţi pentru ca autorităţile să realizeze gravitatea situaţiei şi să treacă încet-încet la luarea de măsuri concrete pentru remedierea gravelor deficienţe constatate. Dacă e să privim situaţia sub lupă constatăm că nici măcar acum, la un an de la groaznica întâmplare care s-a soldat cu atâtea victime, problema nu e nici pe departe complet rezolvată! Însă, pe ici pe colo, se fac unele eforturi şi ne facem datoria să vi le prezentăm. (Citiţi în ediţia tipărită)

You may also like...

Leave a Reply