Oare de ce avem mereu impresia că la Sinaia se lucrează … „pe genunchi“? Aleşii locali s-au întâlnit „fulgerător“ într-o nouă şedinţă „de îndată“ a Consiliului local!

Vineri, 18 noiembrie a.c. a avut loc o şedinţă a Consiliului local sinăian. Intervalul dintre aceasta şi ultima şedinţă ordinară a fost extrem de scurt, lucru care e firesc să ne facă să ne punem unele întrebări serioase: au devenit aceste şedinţe un fel de „Armă secretă“ a actualei puteri locale a oraşului? După cum bine se ştie, ne aflăm într-un fel de stand-by care se prelungeşte şi se tot prelungeşte. Suntem conduşi la modul interimar, dar iniţiativele se iau de către primarul suspendat. Ei bine, tocmai ordinea de zi a acestei şedinţe de îndată a fost cea care ne-a pus pe gânduri. Lista cuprinde nu mai puţin de 10 proiecte de hotărâre. Niciunul dintre acestea nu face referire la vreo chestiune minoră. Majoritatea sunt legate de cheltuirea banilor publici şi de funcţionarea unor instituţii pendinte de Consiliul local şi de administraţia sinăiană.

DE CE NU O ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL?

Nu trebuie să fiţi specialişti în administraţie locală, stimaţi cititori, ca să vă daţi seama că subiectele înscrise pe ordinea de zi a acestei şedinţe, pe care vi le prezentăm alăturat în facsimil, sunt unele importante. Am putea spune chiar foarte importante în situaţia în care se află oraşul nostru. Avem un primar suspendat care iniţiază rectificări de buget! De fapt, iniţiază acte normative locale care privesc banii publici fără nici o problemă, căci, vorba aceea, are cine le semna! Mai mult decât atât, are cine le vota! Şedinţele de consiliu de îndată sunt nişte prilejuri bune pentru puterea locală de a-şi vedea anumite proiecte de hotărâre votate fără probleme. Asta pentru că nimeni nu are timp să studieze materialele, mai ales atunci când este vorba – în cazul de faţă – de unele chestiuni complexe care ar trebui analizate cu mare atenţie. Poate că actuala putere locală îşi va da seama de faptul că „opoziţie“ nu înseamnă ceva ce îţi pune mereu beţe-n roate. Poate însemna un sfat bun din partea cuiva care vrea să conlucreze la atingerea unor rezultate din ce în ce mai bune. Tare ne e greu să credem că actuala putere locală va înţelege vreodată necesitatea imperativă de a fi deschisă spre „dialog“ atunci când e vorba de decizii luate în favoarea oraşului. În loc de final, o întrebare: cum rămâne cu proiectele de hotărâre? Acestea trebuie prezentate tuturor membrilor Consiliului local cu un interval de timp decent înainte pentru ca ele să poată fi studiate de către consilieri şi aceştia să-şi poată stabili punctul de vedere şi eventualele comentarii sau propuneri de îmbunătăţire? În cazul de faţă se pare că totul a fost făcut în cea mai mare viteză. E normal ca lucrurile să se petreacă aşa? Are cineva ceva de ascuns sau vrea cineva ca vreun proiect de hotărâre să fie votat la „repezeală“ mizând pe faptul că edilii nu au avut timpul suficient să-l studieze în amănunt? ordine de zi

You may also like...

Leave a Reply