Cine răspunde pentru calitatea lucrărilor edilitare făcute la Sinaia întru modernizarea centrului?

Privind imaginile de faţă nici nu vă vine să credeţi că doar din partea generoasei Uniuni Europene am primit imensa sumă de 20 de milioane de euro ca să refacem drumurile şi, deci, implicit trotuarele din zonele centrale. Dintre acestea, evident, trotuarele bulevardului Ferdinand fac parte integrantă.
Nu suntem, nu am fost şi nu vom fi niciodată chiţibuşari şi nici căutători de noduri în papura lucrărilor executate de edilii sinăieni chiar dacă de multe ori acestea au avut un nivel calitativ deloc demn de invidiat. Privind însă la rezultatele concrete apărute pe acest bulevard, unde nu mai e mult şi toată lucrarea se va destrăma ca un ridicol joc de mozaic făcut pare-se a se respecta nici cele mai mici reguli ale temeiniciei care se impuneau în cazul unei astfel de lucrări, nu putem să nu ne lăsăm pradă unei fireşti mâhniri. Nu este prima dată când facem astfel de intervenţii de presă referitoare la calitatea lucrărilor efectuate pe bulevardul Ferdinand. Însă pavajele şi structura trotuarului respectiv agonizează pe zi ce trece. Ne vom trezi că peste un an, doi trebuie să refacem din nou centrul? Păi pentru ce s-au cheltuit zecile de milioane de le UE, plus o sumă consistentă de la Guvern şi alta importantă de la bugetul local? Ca să avem un pavaj nesigur şi o distanţă de aproape o palmă până la bordurile care par să se scufunde la malul oceanului carosabil? De ingineri constructori, sigur nu ducem lipsă. Este un lucru care agravează situaţia. Deci, e firesc să ne punem unele întrebări foarte serioase. Cine a verificat calitatea acestor lucrări executate şi cine va răspunde în cazul în care se va alege praful de ele? Căci de pare că nu mai e mult până în acel moment…

Calitatea lucrările realizate pe bulevardul Ferdinand cu ocazia aşa-numite modernizări a zonei centrale a oraşului a început să iasă din ce în ce mai viguros la iveală. Între pavele şi borduri se cască nişe de dimensiuni incredibile pe o porţiune serioasă de drum. În continuare, după un podeţ de o estetică măgulitoare ce n-are a face cu centrul Sinaiei, ci ar fi fost mai potrivit la traversarea gârlei vreunui sătuc, situaţia continuă. Toate astea la aproximativ un an de la tăierea panglicii.

You may also like...

Leave a Reply