Cu toate că oraşul este „înfrânat“ de un nemeritat stand-by … Aleşii noştri au trudit într-o nouă şedinţă a Consiliului local

Deşi ne apropiem cu paşi foarte repezi de sărbătorile de iarnă şi, implicit, de sfârşitul de an, iată că executivul sinăian nu se lasă pe tânjeală. Putem spune chiar că a început să lucreze cu un fel de frenezie. Nu cunoaştem motivul acestui devota-ment deosebit pentru binele urbei, dar bănuim că nici stand-by-ul în care ne aflăm şi nici deciziile pe care le aşteptăm legate de situaţia primarului suspendat nu sunt străine de această activitate febrilă. Oricum, cu toate că viitorul apropiat va face lumină în anumite probleme decisive vizavi de conducerea urbei, totuşi mai avem ceva de aşteptat  până când vom putea spune că lucrurile au intrat pe o aşa linie de plutire şi că viaţa urbei, din punct de vedere administrativ, politic şi social, şi-a intrat în normalitate.

Ieri în amurg (06.12. a.c.), la orele 16:00, aleşii noştri au fost invitaţi la sediul cel nou şi proaspăt renovat al primăriei noastre pentru a participa la o nouă şedinţă a Consiliului local din acest an. Din informaţiile noastre s-ar părea că această manifestare nu este ultima de acest tip din anul în curs, deşi ne aflăm foarte aproape de sfârşitul anului. Multitudinea de şedinţe – ba ordinare, ba extraordinare, ba de îndată – pe care cei responsabili din conducerea oraşului le-au organizat până în momentul de faţă, ne face să credem că lucrurile încă nu s-au sedimentat în mod corespunzător pentru acest an şi că, pe ici, pe colo, se mai doreşte punerea la punct a unor aşa-numite „probleme edilitare“ ca să nu se creeze degringoladă în bunul mers înainte al urbei noastre. Aceşti oameni pe care sinăienii i-au ales să le conducă destinele în plan cetăţenesc nu se joacă nici cu fapta, nici cu vorba şi, după cum ştim, vor ca totul să se înscrie pe un plan ascendent, iar munca, efortul lor, „travaliul“ dacă vreţi, să nu fie nicidecum în zadar.

O ORDINE DE ZI MAI MULT DECÂT CONSISTENTĂ

Referindu-ne strict la această nouă şedinţă ordinară a Consiliului local constatăm că şi de această dată ordinea de zi este una cât se poate de cuprinzătoare. Putem face această afirmaţie fie şi dacă ne referim numai la numărul de proiecte de hotărâre înscrise în agendă care, de această dată, se ridică la 17. Aşa cum ne-am obişnuit, principalul iniţiator al proiectelor de hotărâre şi în cadrul acestei şedinţe, este primarul momentan suspendat din funcţie, după care urmează în forţă Comisia de Urbanism. Asta şi pentru că există o serie întreagă de proiecte de hotărâre care fac referire la chestiuni legate de probleme imobiliare ce trebuiesc rezolvate prin oraş.

„CHESTIUNI ARZĂTOARE LA ORDINEA ZILEI“

Ca de obicei proiectele de hotărâre iniţiate de primar sunt semnate întru imputernicire de către vicele interimar, lucru care face ca bunul mers înainte al actului administrativ sinăian să nu-şi găsească cine ştie ce motive de frână inopinată. Remarcăm faptul că sunt luate în atenţie anumite probleme referitoare la unele dotări edilitare care vin evident, în sprijinul cetăţenilor, cât şi al turiştilor care ne vor vizita în această perioadă (şi se pare că au început s-o facă) într-un număr din ce în ce mai mare. Aşadar, în prim planul aleşilor locali există un proiect de hotărâre care vine să reglementeze situaţia unui patinoar din oraşul nostru. Avem şi veşti bune. Învăţământul a fost, la rândul lui, un capitol luat în considerare de către aleşii urbei. Astfel, pe masa de lucru a aleşilor noştri a existat un proiect de hotărâre referitor la premierea tinerilor studioşi care ne fac cinste prin rezultatele deosebite ce le obţin. Nu sunt uitaţi nici profesorii coordonatori şi antrenorii care se ocupă de pregătirea acestor tineri ce merită numai cuvinte de laudă din partea tuturor. Vom reveni cu detalii amănunţite asupra lucrărilor acestei şedinţe a Consiliului local.

ordine de zi 1  ordine de zi 2

You may also like...

Leave a Reply