Nesperat, dar problemele edilitare încep să se îndrepte de spate! Sinaia va mai scăpa de o sinecură?

Iată că sărbătorile de iarnă nu vin la noi, în Sinaia, fără măcar câteva satisfacţii. În curând o nouă sinecură se pare că va dispărea de pe firmamentul acestor neavenite locaşe care, până mai ieri, erau plătite din banii publici. În cazul de faţă este vorba despre aşa-numitul Centru Socio Cultural, care fiinţa în imobilul situat în strada Furnica nr.32.

GRIJA PENTRU TÂNĂRA GENERAŢIE… DĂ PE-AFARĂ LA SINAIA!
Denumirea era prin sine însăşi una pompoasă. Aceasta te ducea cu gândul la nişte activităţi specifice de care copiii sinăieni chiar că ar fi avut nevoie. Bineînţeles dacă s-ar fi şi întâmplat ceva în acel imobil.
Din informaţiile noastre totul se petrece din nefericire pe hârtie, adică în scriptele administraţiei locale. Nişte oameni se pare că încasau salarii doar pentru că ocupau funcţii în cadrul unei… „sinecuri“, căci altfel nu-i putem spune, care nu producea nici un fel de efecte, nici pe plan educaţional, nici pe plan social şi cu atât mai mult în plan administrativ. Pur şi simplu nişte bani azvârliţi pe fereastră datorită unui sistem birocratic ale cărui hibe sunt foarte dificil de pătruns. E greu de intrat în normalitate. Dar, iată, cu paşi mici lucrurile se pot îndrepta. Iar desfiinţarea Centrului Socio Cultural – care efectiv nu folosea nimănui la nimic decât la tocat bani publici – s-ar putea să fie un prim pas demn de lăudat. Suntem departe de a fi de acord cu politica edilitar-administrativă promovată de actuala putere locală. Nu putem rămâne insensibili când vedem că se fac paşi înainte pentru intrarea în normalitate, ceea ce se pare că se va întâmpla şi în acest caz.

You may also like...

Leave a Reply