Ziua Naţională a României, omagiată prin manifestări culturale specifice la Centrului Cultural „Aurel Stroe“ din Buşteni

Pentru Centrul Cultural „Aurel Stroe ” din Buşteni vacanţa prilejuită de sărbătoarea naţională a românilor, „1 Decembrie” a fost bogată în evenimente culturale. Astfel, Fundaţia „Pro Piano – România”, împreună cu Muzeul Naţional „George Enescu” au organizat un recital muzical omagial, dedicat Zilei Naţionale a României, în cadrul unui Mini-Festival aflat la a VI-a ediţie. A fost impresionant şi înălţător să vezi tineri compozitori şi interpreţi talentaţi din Bucureşti, Cluj, Galaţi, Sibiu şi Tulcea, laureaţi ai Concursului şi Festivalului „Pro Piano – România”, evoluând pe scena centrului cultural din Buşteni, unii dintre ei în costume populare şi purtând cocarde tricolore. În program au fost abordate lucrări din repertoriul românesc, universal, dar şi compoziţii în primă audiţie. Tot joi, 1 Decembrie 2016, Grupul umoristic „Vouă”, a prezentat, publicului buştenean, spectacolul „Reţeta de râs”, o comedie în regia lui Adrian Fetecău, cu Jean Lemne, Andrei Necula, Vlad Jipa, Florin Nan, Ovidiu Mihăilescu, Dan Caramihai şi Adrian Fetecău. Spectacolul a fost oferit de Primăria oraşului Buşteni şi dedicat Zilei de 1 Decembrie.
Sâmbătă, 3 decembrie 2016, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” a fost vernisată o expoziţie colectivă avându-i ca expozanţi pe prof. Tănase Mocănescu cu pasteluri, David Burcea cu desene şi Isabel Bănică cu goblenuri. Şi, deoarece ziua de 3 decembrie 2016 a fost declarată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, la expoziţie s-a alăturat şi domnul Sorin Bârsan, persoană cu dizabilităţi, care a expus o serie de lucrări artizanale confecţionate din conuri de brad. Vernisajul a fost urmat de o seară de muzică şi poezie, un preambul la sărbătorile de iarnă care se apropie, intitulată „Leru-i, Doamne ler…“ cu colinde interpretate vocal şi la chitară de Ion Bănică şi copiii Karina Toescu, Maria Goran şi Ştefan Iordan şi poezii tematice recitate de Isabel Bănică. Joi, 8 decembrie 2016, la ora 12.00, Teatrul Mic „Suflet de copil” din Galaţi va prezenta, pentru copiii din Buşteni, un spectacol de revistă intitulat „Revista copiilor este deschisă”. Sunt invitaţi să participe copii de la grădiniţele şi din clasele primare ale şcolilor din Buşteni şi Poiana Ţapului. Preţul biletului este de 10 lei.

DSCN5675

You may also like...

Leave a Reply