După mutarea în „casă nouă“ a SC Transport Urban, cine va folosi oare cu cea mai mare eficienţă sediul rămas liber? Aleşii locali au retras brusc de pe ordinea de zi proiectul prin care Sinaia Forever beneficia de spaţii noi!

Sfârşitul de an nu înseamnă sărbători şi lăsare pe tânjeală din partea puterii locale. Dimpotrivă, avem de-a face cu acţiuni de maximă anvergură care, iată, prefigurează o implicare adâncă din partea SC Sinaia Forever. Se fac reglementări peste reglementări, se supun spre aprobare Consiliului local (la fel de docil cum îl ştim!) diverse acte normative privind societatea în cauză… La prima vedere poate părea o chestiune pur şi simplu tehnică, pendinte de hârţogăraia administrativă de care are parte orice localitate din ţara noastră. Deci, şi Sinaia! Însă lucrurile nu stau deloc aşa dacă e să ne gândim la însemnătatea pe care a căpătat-o în oraşul nostru în aceşti ani SC Sinaia Forever şi mai ales la faptul că raportează în ultimul timp numai lucruri bune. Şi spunem asta fie şi dacă e să ne referim la veniturile societăţii. Până nu demult am crezut că Sinaia Forever este un fel de „colac de salvare“ a acelor angajaţi de prin primăria sinăiană care umflau în mod nejustificat organigrama acestei instituţii de prim rang a oraşului nostru. Dar adevărul, iată, e cu totul altul…

UNDE-S MAI MULŢI, PUTEREA CREŞTE?

Nu suntem detractori şi nu ne permitem niciun fel de comentarii asupra volumului de personal angajat în cadrul primăriei sinăiene sau cel aflat în organigrama oficială a SC Sinaia Forever! Punem însă o simplă întrebare, considerând că avem acest drept! La o populaţie ca cea a Sinaiei, care conform ultimului recensământ bate undeva la 12.000 de locuitori, numărul angajaţilor din primărie se ridică cam la 113 persoane. În acelaşi context, angajaţii SC Sinaia Forever sunt cu puţin sub o sută, mai precis 93. Vi se pare mult, vi se pare puţin, vi se pare folositor tot acest „aparat“, stimaţi cititori? Pentru a avea o imagine obiectivă asupra acestui subiect este necesar doar să luaţi în atenţie „atribuţiile“ pe care ar trebui să le ducă la bun sfârşit diversele servicii ale acestei societăţi. După aceea nu vă mai rămâne decât să faceţi o comparaţie a teoriei cu practica, lucru pe care-l veţi reuşi foarte simplu şi uşor aruncând o privire asupra halului în care arată oraşul din diverse puncte de vedere.

RĂZGÂNDIRI FOARTE CURIOASE, DE MARE TAINĂ!

Indiferent de opiniile pro sau contra legate de întrebarea privind dimensiunea aparatului care pune în mişcare SC Sinaia Forever, rămâne însă mult mai importantă atitudinea puterii locale faţă de această societate. În ultima şedinţă aleşii noştri au dezbătut şi supus la vot un proiect de hotărâre privind completarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor de administrare a domeniului public şi privat al oraşului Sinaia. După cum se ştie, nu de foarte mult timp, SC Transport Urban s-a mutat „în casă nouă“, respectiv într-un sediu amplasat la staţia de plecare a telegondolei. Astfel, în sediul pe care l-a ocupat în strada Calea Braşovului nr.4, au rămas libere nişte birouri împreună cu anexele respective. Actul normativ despre care vorbim ar fi făcut posibilă folosirea pe viitor a acelor birouri şi anexe de către SC Sinaia Forever pentru a-şi putea duce la îndeplinire cu mai mare randament prodigioasa ei activitate pe care o desfăşoară în oraşul nostru. La prima vedere n-ar fi părut nimic neobişnuit în această manevră tactică. Nu ar fi fost vorba de fapt decât de rezolvarea unor probleme birocratice şi joncţiunea s-ar fi dus la bun sfârşit pentru că puterea locală întotdeauna a ştiut şi ştie ce e mai bine pentru noi toţi, pentru oraş, mai ales când e vorba de funcţionarea optimă a acestor două societăţi devenite deja faimoase. Însă am avut parte de o lovitură de teatru. De pe ordinea de zi a fost retras brusc proiectul de hotărâre care dădea undă verde SC Sinaia Forever să se instaleze în birourile respective. Nicio explicaţie, niciun fel de lămurire. Ba ne întrebăm: oare câţi dintre consilierii locali au fost informaţi legat de retragerea acestui proiect de hotărâre?

plan

You may also like...

Leave a Reply