Funcţionarea patinoarului din parc, reglementată în amănunt! Atenţie sporită a edililor pentru obiectivele orăşeneşti de interes turistic?

Cine nu-şi mai aminteşte oare, stimaţi cititori, de faptul că actualii conducători ai urbei aveau ambiţii foarte înalte legate de dezvoltarea unor diverse obiective orăşeneşti care să-i atragă în primul rând pe turişti, dar nu numai. Nu numai că se vorbea, dar chiar se făcuseră şi unele demersuri premergătoare -ne referim la unele acte normative – pentru ca să putem construi într-un final o minune, ceva mai rar întâlnit! Un Aqua Park trebuia să se înalţe la Sinaia, tocmai sus pe munte, hăt, lângă fosta carieră de piatră. Proiectul în sine era într-adevăr grandios! Dar, aşa cum din nefericire se întâmplă destul de des pe la noi, prin Sinaia, acesta a rămas în stadiul de proiect, urmând ca viitorul să decidă dacă vom mai avea aşa o fermecătoare atracţie turistică sau se va renunţa.

MAI DE VOIE, MAI DE NEVOIE…

… deocamdată rămâne să ne mulţumim pentru atragerea turiştilor cu unele obiective edilitare ceva mai modeste care pot fi destinate acestui scop. Unul dintre ele, după cum bine se ştie, este micuţul patinoar aflat pe terenul din imediata aproapiere a intrării în grădina publică „Dimitrie Ghica“. Nu am avut intenţia nici pe departe să fim maliţioşi! Dar evident că ne-am mirat atunci când am văzut că în toată această poveste cu patinoarul este implicată o societate comercială care are în titulatură cuvântul „ecvestru“ şi probabil chiar de asta se şi ocupă ca activitate principală. Problema e alta. Acum nu ar trebui să ne mai mire nimic! Ar trebui să mulţumim providenţei că măcar mai are cine să se ocupe de organizarea micului patinoar din Sinaia. Asta pentru că, din informaţiile noastre, respectiva societate cu denumirea legată de activităţile hipice se pare că a fost ultima interesată să se mai ocupe de organizarea patinoarului la noi în oraş. Dacă rămâneam şi fără acesta cu siguranţă şansele ca nivelul atracţiilor turistice din oraş să rămână unul cât de cât acceptabil scădeau vertiginos. În plus de asta, ca o scurtă paranteză, trebuie să recunoaştem că şansa ne-a zâmbit şi pe timpul verii când chicioasele căsuţe din lemn pentru vânzarea artizanatului ar trebui strânse laolaltă pe locul patinoarului şi astfel am putea scăpa de o uriaşă cârciumă în parcul central care, să nu uităm, este monument istoric.

CÂŞTIGURI MICI, DAR SIGURE?

Noul proiect de hotărâre intrat în vigoare care reglementează activitatea patinoarului conţine unele dispoziţii modificate faţă de cele aflată în vigoare anii anteriori. În primul rând este vorba de câştigurile pe care le va avea oraşul nostru în urma existenţei patinoarului în perioada decembrie – martie. Între autorităţile locale responsabile şi societatea care face patinoarul va exista un contract. Acesta nu va mai fi întocmit pe o perioadă de patru ani, ci se va rezuma la un singur an, dar cu existenţa posibilităţii societăţii în cauză să reînnoiască de fiecare dată contractul şi să aibă prioritate în acest sens. Este greu de precizat în momentul de faţă cât de multe avantaje financiare, şi nu numai, va aduce acest patinoar Sinaiei în sezonul alb 2016-2017. Trebuie să recunoaştem că tarifele practicate de organizatori au fost unele uşor prohibitive pentru buzunarul omului de rând. Oricum, toată această figură cu patinoarul are şi o latură politică, ca puterea locală să tragă beneficii de imagine şi de aici. Dar tot răul spre bine, dacă ne gândim la posibilele avantaje pentru sinăieni, căci au existat în fiecare iarnă şi facilităţi (gratuităţi).

You may also like...

Leave a Reply