Oare acum edilii noştri se vor ţine de cuvânt? Terenul de lângă blocurile sociale pentru tineri, transformat în piaţetă

Dezvoltarea Sinaia în plan ascendent devine din ce în ce mai categorică. Nu am făcut această afirmaţie în van, ci bazată pe faptul că în ultima şedinţă de consiliu local aleşii noştri au dezbătut un proiect de hotărâre privind „evidenţierea în domeniul public al oraşului Sinaia a terenului în suprafaţă de 1001 mp situat în Sinaia, tarla 13, parcela 13 şi crearea Piaţetei GENŢIANA în zona Platou Izvor“.
Titlul acestui act normativ sună fascinant şi sperăm din toată inima că nu vom mai avea de-a face cu o promisiune deşartă ca cea legată de transformarea întregului cartier Platou Izvor într-un imens parc, într-o uriaşă grădină publică din care să se poată bucura toată lumea. 

Constituindu-se într-un obiectiv edilitar de maximă importanţă în ultima perioadă am considerat că este necesar să facem ceea ce pe vremea „odiosului şi sinistrei“ denumeam drept „vizite de lucru“ pe şantier. De asemenea, am luat în atenţie şi termenul precizat de autorităţile locale responsabile referitor la data finalizării imobilelor în cauză. Aceasta este o chestiune foarte importantă, mai ales datorită faptului că până în prezent de la data la care autorităţile au promis că vor fi finalizate locuinţele sociale prin ANL pentru tinerii sub 35 de ani şi uriaşa tărăgănare care s-a petrecut pe aceste şantiere a existat o discrepanţă pe care noi o considerăm inacceptabilă, intolerabilă. Câţi tineri sinăieni au crezut că vor beneficia de locuinţă prin 2008, prin 2009, aşa cum se vehicula pe atunci de către puterea locală, şi câţi au rămas astăzi efectiv fără casă din pricina unor întârzieri ale căror scuze nu satisfac pe nimeni? Nici măcar nu mai are rost să ne amintim de aproape penibilele motivaţii cu care politicienii veneau pentru a încerca să aducă scuzele necesare în cazul finalizării locuinţelor ANL pentru tinerii sub 35 de ani. În momentul de faţă ne confruntăm cu o altă îndrăzneală edilitară pentru ca spectacolul să fie complet. Nimeni nu a terminat de construit locuinţele ANL, nu s-a dat nici un apartament în folosinţă, nici o cheie nu a ajuns la viitorii proprietari, dar avem ambiţii mari. În loc de terenul cu pretenţie de părculeţ din faţa fostelor ruine ANL, puterea locală promite acum că ne va construi o piaţetă. Poate şi o fântână mai mare, un giratoriu şi multe spaţii verzi pentru panseluţe ca să nu ne ieşim din mână, nu-i aşa, stimaţi edili? E cazul ca oamenii să nu uite câţi ani au avut de aşteptat până când locuinţele sociale pentru care au existat, an de an, bani de la ministerul de resort! În acelaşi context e cazul să nu uite şi faptul că prin 2009, când trebuiau să fie gata locuinţele pentru tineri, aceeaşi putere locală aflată la conducerea urbei promitea nu doar o piaţetă… Mai mult, le spunea sinăienilor că are în proiect transformarea întregului cartier Platou Izvor într-un fel de imens spaţiu verde. Blocurile de locuinţe urmau să se integreze armonios laolaltă cu locurile de joacă, cu diferitele ansambluri de mobilier urban şi alte lucruri încântătoare de acest gen care culminau chiar cu existenţa unor două mini luciuri de apă, un fel de suave lăcuşoare de cartier. Cât de frumos pare viitorul pe hârtiile puterii locale!

You may also like...

Leave a Reply