Cine ar fi crezut că „lor“ nu le pasă deloc de ceilalţi! Sub egida: „NEC PLUS ULTRA” (Traducere: „Mai mult/bine de-atât nu se poate”) CARTIERUL CLĂBUCET A REVENIT ÎN ATENŢIA EDILILOR SINĂIENI: IATĂ CUM VA ARĂTA NOUL ANSAMBLU DE LOCUINŢE DIN ACEASTĂ ZONĂ!

Dacă Sinaia nu are mari afinităţi cu Austria cel puţin conducerea oraşului nostru cu siguranţă are. Din informaţiile noastre am aflat că mai marii urbei schiază cu mare plăcere pe pârtiile unor staţiuni montane austriece. Sunt şi motivaţi să facă lucrul acesta. Cum să nu schiezi acolo la cât de frumoase, bine întreţinute şi bine amenajate sunt pârtiile sinăiene! După distracţie, evident, vine munca. Munca edilitară, pentru că edilii oraşului, nu-i aşa, cu asta se ocupă.

SUBURBII, SUBURBII, FRUMOASELE NOASTRE SUBURBII!

Există zone frumoase, cu pavele de milioane de euro schimbate la doi ani care se clatină şi acum.
Există, de asemenea, şi zone periferice, zone defavorizate cum ar fi, spre exemplu, cartierul Clăbucet. Aici problemele sunt multe, dar nu neapărat mărunte. Una dintre ele şi cea mai pregnantă este cea a canalizării. Toaletele sunt un exemplu al celei mai înalte tehnologii din domeniu şi acum, că a venit iarna, este un adevărat exerciţiu de curaj mai ales pentru reprezentantele sexului frumos să folosească aceste toalete. Când temperatura scade sub minus, să utilizezi o astfel de toaletă este o reală încântare. Şi cu toate astea cetăţenii din acest cartier sunt şi ei ai noştri. Într-adevăr nu au fost întotdeauna „pe gustul“ puterii locale. Probabil că n-au votat mereu aşa cum trebuie şi de aceea chiar şi în momentul de faţă suportă o atitudine foarte benevolă din partea puterii locale. Deversările canalizărilor se fac în continuare în pârâiaşul ce deversează în râul Prahova. Pentru asta pe cine trebuie să acuzăm: pe bieţii oameni care vor să se descurce într-un fel şi să nu mai trăiască la fel ca în Evul Mediu, sau pe bravii reprezentanţi ai puterii locale cărora nu le pasă de nimic decât de majorităţi, de funcţii şi de alte asemenea avantaje de care nu se mai pot dezlipi cu niciun chip?

MIRESMELE ARHITECTONICE AUSTRIECE VOR SALVGARDA IMAGINEA UNEI NOI SINĂI

Iată, stimaţi cititori, că lucrurile vor căpăta o turnură cu totul şi cu totul deosebită începând cu primăvara viitoare. O pasăre cu penajul frumos colorat şi îşi face veacul pe pervazurile ferestrelor birourilor importante din primăria sinăiană ne-a şoptit suav la ureche faptul că într-una din mapele greilor din primărie se află un proiect uluitor. Pasărea ne-a pus la dispoziţie chiar şi fotografia clădirii care va lua locul actualului bloc din cartierul Clăbucet. Este o copie fidelă a palatului Schonbrunn din Viena pentru că policitienii locali au o mare apetenţă către Austria. Dar se pare nu numai către oraşele cu pârtii, ci şi către construcţiile din ţara respectivă. Nu se va mai numi cartierul Clăbucet, ci cartierul Schonbrunn şi s-ar putea ca Orientul Expres să pună frână bruscă ca pasagerii să vadă minunea edilitară ce se va întruchipa în locul prăpădului pe care-l denumim acum cartierul Clăbucet. Aşa o iniţiativă ne face să tresărim. Sinaia va deveni din nou un oraş cu renume şi vom avea cu ce să ne mândrim. Am vrea să ştim însă cărei firme de construcţii şi în urma a ce fel de licitaţie va fi acordată posibilitatea de construire a acestui impresionant edificiu? Aşa după cum bine au spus latinii: „NEC PLUS ULTRA!“…

You may also like...

Leave a Reply