Edilii lucrează neobosit pentru prosperitatea urbei şi binele cetăţenilor. Decizii majore într-o şedinţă extraordinară a Consiliului local sinăian la sfârşit de an

Trebuie să recunoaştem că situaţia politico-administrativă în oraşul nostru este una cât se poate de fierbinte. Ştim sau mai bine zis nu prea ştim exact ce ne aşteaptă în viitorul apropiat în ceea ce priveşte conducerea la nivel înalt a bietei noastre localităţi. Stăm într-un interimat mai mult decât pasiv, dar avem şedinţe ale Consiliului local, cu proiecte de hotărâre iniţiate de…, contrasemnate de… şi votate cu mâna sus de… Ca pe la noi, am putea spune. Întotdeauna am fost ceva mai speciali aici, în Sinaia. Iată că şi de această dată lucrurile „se leagă”, iar acum discutăm despre o nouă şedinţă extraordinară a consiliului local sinăian în momentul în care nu mai avem mult şi vom trece cu arme şi bagaje în noul an. Dar dacă e nevoie să fie promulgate anumite chestiuni importante pentru urbe înainte de intrarea în 2017, n-ai ce-i face! Aşa prevede legislaţia, deci trebuie să ne conformăm. Principalul punct de pe ordinea de zi al acestei şedinţe extraordinare se referă la banii publici, căci e vorba de o nouă rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2016. Şi pentru că tot vorbeam de ordinea de zi, trebuie să recunoaştem că, având în vedere că ne aflăm în faţa unei şedinţe extraordinare, aceasta este cât de cât cuprinzătoare, numărând nu mai puţin de nouă proiecte de hotărâre, care mai de care mai importante şi care nu suferă amânare trebuind să fie supus la vot acum, înainte de trecerea în 2017. Ca o notă particulară semnalăm faptul că proiectele de hotărâre prezente pe ordinea de zi a acestei şedinţe sunt iniţiate în cea mai mare majoritate (adică opt din nouă acte normative) de către primarul suspendat din funcţie Vlad Oprea şi contrasemnate de viceprimarul Gheorghe Bădăran. Ce-o mai fi vrând să însemne şi suspendarea aceasta din funcţie când iniţiază toate actele importante pentru oraş e o întrebare la care e greu de răspuns. Dar democraţia românească funcţionează după anumite legi pe care puţină lume le pricepe. Noroc că are cine să contrasemneze, şi face acest lucru fără nicio problemă.

CHESTIUNI CURENTE DE MAXIMĂ IMPORTANŢĂ CARE TREBUIE NEAPĂRAT REZOLVATE

O altă chestiune pe care o considerăm de maximă importanţă şi pe care v-o supunem atenţiei stimaţi cititori este proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale pe 2017. Nu avem niciun comentariu de făcut pentru că, aşa după cum reiese din proiectul actului normativ local în cauză, cunatumul taxelor şi impozitelor pentru anul 2017 va rămâne acelaşi ca anul acesta. Nimic nu se va scumpi, nimic nu se va ieftini. Oricum, pe marginea acestor hotărâri importante pe care le-a luat acum Consiliul local vom reveni amănunţit în ediţiile viitoare ale publicaţiei noastre. În continuare pe ordinea de zi a acestei şedinţe extraordinare făcută acum la sfârşit de an, au mai existat unele proiecte de hotărâre care reglementează anumite aspecte ale vieţii sociale din oraş nostru.  Dar având în vedere complexitatea lor am decis că nu e cazul să le tratăm cu superficialitate şi să vi le prezentăm detaliat în ediţiile publicaţiei noastre după ce vor fi dezbătute pe larg şi aprobate (sau nu) de către Consiliul local sinăian. Totuşi, trebuie să menţionăm că nici de data aceasta Departamentul Juridic din partea Primăriei nu se poate descurca singur şi vom plăti din nou pentru achiziţionarea unor servicii de consultanţă juridică. Dar deocamdată vă lăsăm în stand-by, stimaţi cititori, urmând ca amănuntele „picante” să le citiţi în ediţia viitoare.

ordine de zi

You may also like...

Leave a Reply