„Ei“ chiar nu se vor da niciodată în lături de la nimic pentru a-şi atinge scopul? Politizăm până şi bucuria de a dărui?

A devenit de notorietate faptul că actuala clasă politică ce se află la conducerea oraşului de un număr, putem spune, însemnat de ani a ştiut dintotdeauna cum să-şi atragă electoratul de partea sa. Asta s-a întâmplat chiar dacă nu întotdeauna metodele folosite au fost dintre cele mai lăudabile şi s-a recurs uneori la anumite „dedesubturi” subliminale care să aibă un puternic efect „brizant” în rândul alegătorilor. Asta însă fără a exista şi un impact social pe măsura strălucitoarei poleieli în care sinăienilor cu drept de vot le erau prezentate lucrurile. Am intrat deja în ultima lună a anului, aşa numită a cadourilor, şi am scăpat şi de apăsătorul hop politic pe care l-au constituit alegerile parlamentare. Nu despre rezultate, sondaje şi statistici vrem să vorbim acum, ci despre surprizele pe care e posibil să le avem în acest an din partea actualei puteri locale sinăiene. Anii trecuţi am avut unele deosebite care, putem spunem că şi-au acutizat dramatismul odată cu trecerea timpului. Nu are rost să înşirăm toate poveştile existente legate de felul în care mai marii urbei au ştiut să procedeze la politizarea dinplin a diferitelor evenimente organizate în oraş.

SĂ NU UITAŢI NICIODATĂ CINE VĂ VREA BINELE!

Să ne amintim doar incidentul de anul trecut. Atunci cineva de sus, din conducerea urbei, a încercat să explice foarte clar tuturor cum stă treaba şi mai ales cine are şi cine nu are voie să facă anumite gesturi de sărbători la noi în oraş. Unii consilieri locali ai opoziţiei propuseseră pentru amărâţii locatari ai casei de copii din oraş nişte cadouri suplimentare, sub formă de mănuşi, căciuliţe şi alte mărunţişuri atât de necesare pe timp de iarnă pentru nişte copilaşi cu posibilităţi restrânse. În marea ei mărinimie însă conducerea oraşului a decis să blocheze iniţiativa, pretinzând că sunt absolut suficiente pungile cu cadouri oferite strict de primărie. Astfel s-a risipit o iniţiativă admirabilă, iar puterea locală a rămas cu satisfacţia că i-a mai păcălit încă o dată pe sinăieni cum că le vrea numai binele. Acum trecem prin momente foarte delicate în înaltele cercuri ale administraţiei oraşului. Nici măcar nu se fac auzite diverse păreri mai vehemente, fireşte datorită spaimei inoculate de mai bine de un deceniu. Aşa că lumea în continuare şuşoteşte prin unghere lucrurile importante ca nu cumva, cine ştie cum, să intre în dizgraţiile cui nu trebuie. Chiar dacă vom avea în viitorul foarte apropiat soluţii şi răspunsuri legat de delicata problemă de la Sinaia, suntem curioşi să aflăm cum se va desfăşura „luna cadourilor”, pentru că veniturile oamenilor de rând rămân venituri modeste, copii de la Centrul de plasament tot amărâţi sunt etc. Însă Moş Crăciun şi sărbătorile de iarnă, precum şi gesturile generoase nu vor lipsi, la rândul lor, din viaţa noastră. Ce surprize ne mai pregăteşte oare puterea locală pentru sfintele sărbători de iarnă dinaintea trecerii în 2017?

You may also like...

Leave a Reply