Declaraţia de avere a primarului suspendat al oraşului Sinaia (ultima)

Ceea ce vedeţi alăturat este ultima declarație de avere a primarului suspendat al Sinaiei, Vlad Oprea, depusă cu puțin timp înainte ca un procuror DNA să dispună pentru al nostru măsura controlului judiciar… Au trecut vreo 9 luni bune de-atunci… Noi, de obicei, citim cu mare atenție declarațiile de avere pe care politicienii locali sunt obligați să le publice, pentru că (nu-i așa?), niciodată nu știi de unde sare un iepure jurnalistic. Declarația de avere, după cum se observă foarte clar în facsimil, e înregistrată în data de 9 februarie 2016 și, la capitolul BUNURI IMOBILE, respectiv TERENURI, figurează nu mai puțin de patru, toate reprezentând o moștenire (o cotă parte de 3/8)… Nimic de comentat, până aici. La data de 22 aprilie 2016, procurorii DNA instituie, pentru primarul stațiunii Sinaia măsura controlului judiciar și aplică un sechestru asigurator pe averea acestuia… Deci la vreo două luni după ce acesta a depus declarația de avere alăturată… O mai fi primit Vlad Oprea vreo moștenire în acest scurt interval? Probabilitate zero! Iată dilema!

4b

Ce am citit noi prin portalul instanțelor…

În aprilie 2016, o instanță de judecată a dispus ridicarea sechestrului de pe un teren pe care Oprea, de fapt, conform declarației de avere, nu îl are (Dosar 299/42/2016 – Curtea de Apel Ploiești)

Soluţia pe scurt: Admite contestaţia formulată de inculpatul Oprea Vlad Gheorghe împotriva ordonanţei nr. 45/P/2016 din data de 22.04.2016 şi a procesului-verbal de aplicare a sechestrului din aceeaşi dată, dispuse de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, pe care le desfiinţează în parte, în sensul că înlătură dispoziţia privind luarea măsurii asiguratorii şi instituirea sechestrului asupra următoarelor bunuri imobiliare aparţinând inculpatului: – teren situat în oraşul Sinaia, str.Calea Codrului, nr.12-14, jud. Prahova, în suprafaţă măsurată de 500 mp, (suprafaţă în acte 2097 mp), număr cadastral 10212, carte funciară nr.8042, ID electronic 20676, în cotă de 3/16; – apartament situat în oraşul Sinaia, str.Prahovei, nr.17-19, parter, ap.2, jud. Prahova, în suprafaţă de 61 mp (suprafaţă în acte de 61 mp), număr cadastral 10461-C1-U2, carte funciară nr.9538, ID electronic22650-C1-U22, în cotă de 1/1; Menţine în rest dispoziţiile ordonanţei şi ale procesului verbal de aplicare a sechestrului sus-menţionate, inclusiv în ce priveşte instituirea sechestrului asupra terenului situat în localitatea Gruiu aparţinând inculpatului Oprea Vlad Gheorghe. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, astăzi 28 aprilie 2016.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 28.04.2016

Deci un teren de 2097 metri pătrați, suprafață măsurată 500 metri pătrați, nu mai merită trecut în declarația de avere? Oare ce spune ANI de chestia asta?

You may also like...

Leave a Reply