Sătui după aproape 12 ani de abuzuri şi domnie a legii bunului plac, sinăienii vor răspunsuri!

Cum era şi firesc, după toate cele petrecute în cele 12 ani de când actuala putere locală păstoreşte cu mână de fier destinele bietei noastre Sinaie, cuţitul a ajuns la osul multor categorii de sinăieni. În acest caz era firesc ca lucrurile la un moment dat să se precipite către un final pe care, de fapt, nu doar „vizionarii” îl aşteptau, căci era oarecum previzibil. Este foarte clar faptul că în momentul de faţă din ce în ce mai mulţi sinăieni au ajuns la concluzia că este momentul ca la Sinaia lucrurile să se lămurească o dată pentru totdeauna şi viaţa în urbea noastră să reintre pe făgaşul normalităţii. Ne aflăm într-un moment fierbinte din toate punctele de vedere şi se pare că o schimbare către normalitate este singura noastră şansă ca să putem beneficia de revirimentul atât de necesar. Avem nevoie de o gură de aer proaspăt ca economia sinăiană să-şi poată reporni motoarele, altfel riscând mai devreme sau mai târziu să picăm în prăpastia pe marginea căreia ne-a adus puterea locală în ultimii 12 ani. În acest context adresăm membrilor Consiliului local Sinaia şi executivului o serie de întrebări al căror răspuns ar putea să facă lumină într-o serie de chestiuni de maximă importanţă, pentru corecta informare a cetăţenilor oraşului Sinaia. Menţionăm că întrebările vin din partea unui important grup de agenţi economici ai oraşului nostru !

Câte milioane de euro au fost alocate în total, până în prezent, instalaţiei de zăpadă artificială care nici acum nu e funcţională?

Din ce motiv a fost tărăgănată mai bine de un cincinal (2009-2015) darea în folosinţă a blocurilor sociale pentru care au existat fonduri complete de la bun început?

De ce nu sunt finalizate nici azi (2017) locuinţele ANL pentru tineri, promise să fie gata în 2009, având la dispoziţie sumele necesare?

De ce s-a renunţat brusc după alegerile din 2012 la construirea unui nou set de locuinţe pentru tineri pe strada Ghioceilor (pentru care a şi fost atribuit prin HCL un teren)?

De câte ori în ultimii ani au fost redirecţionate către „alte obiective” fondurile destinate construirii spitalului (cel puţin în anii 2015-2016), motivându-se că banii nu au putut fi cheltuiţi?

Care este în momentul de faţă gradul real de îndatorare al oraşului Sinaia?
Care este suma concretă ce mai trebuie achitată în momentul de faţă din banii publici pentru stingerea completă a datoriilor oraşului Sinaia?

Care este termenul limită până la care trebuie achitată datoria publică a Sinaiei pentru a nu primi penalizări?

Câţi bani au fost plătiţi până în prezent pentru construirea tronsonului II al telegondolei şi ce sumă mai trebuie achitată?

De câte ori în cei 12 ani de mandat primarul / autorităţile competente au consultat populaţia la întocmirea bugetului local de venituri şi cheltuieli?

Cum se explică lipsa de informare / transparenţă a conducerii oraşului legat de majorările de capital spectaculos de mari efectuate de curând din buget în favoarea SC Transport Urban?

Care sunt criteriile de clasificare ale aşa-numitelor priorităţi ale bugetului local din moment ce pentru anumite capitole edilitare importante (infrastructură rutieră, de alimentare cu apă, construcţii de locuinţe, obiective edilitare etc.) sunt destinate sume mult mai puţin consistente decât pentru alte lucruri care ar putea suferi amânare?

Care este suma reală cheltuită în ultimii 5 ani de la bugetul local pentru spaţii verzi, floricele şi arbuşti ornamentali în oraş, având în vedere că acest capitol nu poate constitui o prioritate în faţa celor sus amintite?

Ce incoerenţă în finanţarea proiectului VIA Sinaia Verde-Deschis a făcut ca în momentul de faţă să mai avem de rambursat aproximativ un milion de euro din banii primiţi pentru refacerea centrului?

Referindu-ne, spre exemplu, la activitatea consilierilor locali doar din ultimul an, câte proiecte de hotărâre vizând probleme legate de îmbunătăţirea calităţii vieţii sinăienilor au fost propuse spre vot din proprie iniţiativă de către consilierii locali ai majorităţii?

De ce anumite proiecte de hotărâre care vizează chestiuni importante pentru oraş, dar care ar putea „leza” anumite interese, sunt întotdeauna aduse la cunoştinţa consilierilor locali în ultimul moment fără ca aceştia să aibă timpul fizic necesar să le consulte pe îndelete?

De-a lungul mandatelor guvernări locale câte din lucrările edilitare executate din banii publici au fost acordate prin licitaţie publică deschisă şi câte prin încredinţare directă?

De ce nu a adus niciodată puterea locală la cunoştinţa opiniei publice cuantumul pierderilor inerente întârzierilor uriaşe înregistrate la finalizarea majorităţii proiectelor edilitare importante?

Ce au avut de câştigat concret atât oraşul cât şi sinăienii de pe urma sumelor adunate la buget prin blocarea roţilor autoturismelor parcate ilegal cu caracatiţele galbene ştiut fiind faptul că acest lucru perturbă grav turismul sinăian?

Ce s-a făcut concret în toţi cei 12 ani de guvernare liberală pentru asigurarea unui număr suficient de locuri de muncă către sinăieni, având în vedere că marea majoritate a lucrărilor edilitare de amploare din oraş au fost executate cu forţă de muncă dinafară?

Cum justifică puterea locală faptul că numeroase promisiuni electorale ce vizau obiective edilitare de larg interes nici măcar nu au fost începute, deşi în fapt, trebuiau deja finalizare?

În cazul în care de la cei responsabili nu vom primi niciun răspuns la întrebările de faţă, agenţii economici din turism afectaţi de atitudinea de până acum a puterii locale şi de refuzul acesteia de a se implica într-o comunicare, fie măcar şi indirectă, şi de a dovedi transparenţă cel puţin acum, în al 12-lea ceas, vor refuza pe viitor să achite taxele legate de turism impuse de puterea locală considerându-se neavenite.

You may also like...

Leave a Reply