În semn de protest, Ziar de Sinaia a decis să suspende apariția în varianta tipărită a numărului de mâine

Așteptăm să se termine bâlciul penibil organizat de gașcă și vom comenta în ediția de săptămâna viitoare așa cum se cuvine

 

 

În urma unei mobilizări exemplare făcute de locotenenții primarului Oprea, mâine, 18 ianuarie 2017, Sinaia va avea parte de un eveniment în premieră: o mare masă de susținători ai respectivului se va deplasa prin oraș cu pancarte și scandări și va face asta pentru a-l susține pe cel mai iubit fiu al orașului în lupta cu justiția. Modelul pare a fi cel inventat în 1997 de Adrian Năstase, care, însoțit de conducerea PDSR (Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu etc), a mers la tribunal pentru a susține un infractor de mare anvergură, anume Gabriel Bivolaru, membru al partidului, care era acuzat de fapte grave de corupție (devalizarea BRD și multe altele). Sigur că faptele pentru care este acuzat Oprea nu se compară cu cele săvârșite de Bivolaru. Dar acțiunea locotenenților arată la fel. Practic, în loc să aștepte cu răbdare sfârșitul procesului, Sisea și ceilalți vor să pună presiune pe justiție, de parcă am fi tot în anii Rodicăi Stănoiu. Aparent, acțiunea lor este lipsită de sens, pentru că justiția nu se mai face ca în anii de tristă amintire. Procesul se judecă, se va da o sentință și atunci fiecare va ști ce are de făcut. De ce atunci toată agitația? Explicația pare a fi una de ordin politic. Mai e puțin și PNL Sinaia trebuie să organizeze alegeri. Asta urmează pierderii catastrofale suferite de partidul Brătienilor, sub conducerea președintei de paie Alina Gorghiu, în fața socialiștilor lui Dragnea. La aceste alegeri, Oprea nu poate participa, el aflându-se sub control judiciar și fiind trimis în judecată pentru fapte de corupție. Și atunci, interesul lui este să aranjeze lucrurile așa încât la conducerea filialei să ajungă unul din oamenii lui de încredere. Mai precis, cumnatul Remus David. Cum poate face Oprea mutarea asta? Simplu: dovedind că susținerea lui în oraș este foarte importantă. Și pentru asta, un miting de mari proporții este tot ce îi trebuie. Sinăienii și PNL vor vedea cu ochii lor cât este Oprea de iubit și atunci cuvântul lui nu va mai fi pus sub semnul întrebării de nimeni. Lasă că oricum nu are nimeni curaj în PNL să spună măcar un singur cuvânt fără aprobare de la El Lider Maximo, dovadă inițiativele practic inexistente ale consilierilor liberali. Dar o reîmprospătare a memoriei celor care poate au uitat cine e Stăpânul Inelelor nu strică.

După tam-tamul de mâine (care va începe la ora 16 în fața primăriei), la alegerile PNL Sinaia cuvântul de ordine va fi „domnul primar îl susține pe Remus” și peneliștii sinăieni vor vota, în unanimitate, cu acela. După care, evident, la noile alegeri de primar, Remus David, urmaș al Brătienilor,  va candida și va câștiga, folosind, eventual, sloganul imbatabil „Evident, DA”.

Mai există însă și varianta în care PSD va reuși să treacă o lege privind grațierea și amnistia. Nu-i exclus ca pe baza acestei legi, Oprea să scape de acuzații și să devină curat ca lacrima, revenind la butoane. Atunci Sisea și restul găștii se vor putea lăuda prin oraș că datorită acțiunii lor Oprea s-a întors. Pentru că, nu-i așa, sinăienii care nu au habar de toate lucrurile astea, pot fi păcăliți exact ca în campania din iunie, când emisarii lui Oprea mergeau din casă în casă și le spuneau tuturor că „nu, nici vorbă, e o confuzie, domnul primar nu e acuzat de nimic, e vorba de un proces în care este chemat ca martor”.

Mitingul de mâine face parte dintr-un plan de păstrare a puterii în mâinile lui Oprea, indiferent ce se va întâmpla în viitor cu procesul lui. Sinăienii sunt practic considerați o simplă masă de manevră. Gașca celor care au încălecat orașul a pus la cale o nouă diversiune. Lucru cu care noi nu putem fi de acord. În semn de protest pentru toate aceste malversațiuni, Ziar de Sinaia a decis să suspende apariția în varianta tipărită a numărului de mâine. Așteptăm să se termine bâlciul penibil organizat de gașcă și vom comenta în ediția de săptămâna viitoare așa cum se cuvine.

You may also like...

Leave a Reply