Proiectele şi iniţiativele benefice au devenit un „monopol“?

Deşi arareori se întâmplă acest lucru – parafrazând o veche zicală românească -putem spune că „gura politicianului adevăr grăieşte“. Nu cu mult timp în urmă un personaj din politica sinăiană afirma în „mediul on-line“ că este foarte indispus. Motivul acestei nedorite stări psihice îl constituia faptul că se vedea aproape în imposibilitatea de a mai ieşi pe stradă şi de a mai da ochii cu cetăţenii oraşului pentru că aceştia l-ar fi asaltat cu zeci şi zeci de întrebări despre măreţele proiecte pe care intenţiona să le pună în aplicare pentru Sinaia. Deocamdată nu mai poate face acest lucru şi este nevoit să-şi întrerupă nobila sa activitate pentru binele oraşului fiind cercetat pentru anumite fapte penale de care este acuzat. Rămâne la latitudinea noastră dacă politicianul nostru o fi având dreptate în cele afirmate. Şi în afara de asta se pare că în viitorul foarte apropiat vom avea un deznodământ. Situaţia se va lămuri odată pentru totdeauna.

CONSILIUL „DE MARIONETE“ ŞI ETERNA AMORŢEALĂ

Nu comentăm acum valoarea edilitară a proiectelor realizate până în prezent sub ilustra conducere a respectivului politician şi nici ce perspective luminoase, evident tot în sens edilitar, ni s-ar fi deschis dacă activitatea lui nu ar fi fost de atâtea luni pusă în poziţia stand-by din cauza problemelor pe care le are cu justiţia. În schimb trebuie să recunoaştem că dacă nu în privinţa proiectelor duse concret până la capăt, finalizate complet, cel puţin în privinţa iniţiativelor acesta este cât se poate de prolific. Şi acest lucru putem spune că se vede! Unde se vede foarte clar? Ei bine, în activitatea Consiliului local. Ciudat lucru cum de nici nu şi-a pus vreodată întrebarea de ce oare aproape peste 90% din proiectele de hotărâre şi iniţiativele luate legat de problemele acestei urbe şi supuse spre vot executivului local îl au ca iniţiator pe primar – actualmente suspendat din funcţie după cum bine se ştie. Poate lucrurile ar fi stat altfel dacă majoritatea din bravul nostru Consiliu local nu ar fi fost o simplă maşinărie de vot, cu foarte, foarte mici excepţii. Dacă nu în ultimii 12 ani de când actuala majoritate politică se află la conducerea Sinaiei, v-aţi întrebat măcar în ultimii patru ani de mandat câte iniţiative serioase care să schimbe realmente ceva în bine în acest oraş, care să aducă îmbunătăţiri substanţiale au venit din partea consilierilor locali?

PLĂTIŢI DIN BANII PUBLICI DOAR SĂ RIDICE MÂNA-N SUS?

E o întrebare care revine din ce în ce mai apăsător în minţile unui număr crescând de sinăieni. După cum bine se ştie consilierii locali sunt plătiţi din banii publici. Pentru ce îi plătim? Doar ca să stea cuminţei la masă în timpul şedinţei, să ridice mâna şi să voteze „DA“ la proiectele iniţiate de „el“ de teama cine ştie căror represalii sau fiindu-le probabil frică să intre în dizgraţia şefului? A propus cineva din momentul suspendării primarului, acum de mai bine de o jumătate de an, vreo iniţiativă benefică, menită să rezolve vreo problemă a urbei? S-a interesat vreun consilier local despre posibilitatea implementării vreunui proiect viabil pentru Sinaia? I-a oprit cineva să ia astfel de iniţiative? Sau poate că acest lucru a devenit exclusiv „monopolul“ primarului suspendat. Probabil el trebuie să culeagă laurii de pe urma oricărei realizări cât de mici care se face în plan edilitar prin Sinaia şi care îi poate aduce capital de imagine.

P.S. Ce-i drept în momentul de faţă ar avea nevoie de un capital de imagine uriaş! Cunoscătorii ştiu de ce…

You may also like...

Leave a Reply