DIN CICLUL „BINE CĂ S-A ÎNTORS…”

Episodul PRIVACONS II

Tocmai când ne pregăteam să îndreptăm o eroare din numărul trecut, când noi am spus că un teren de 148 de metri patrați a fost scos la vânzare în urma cererii de cumpărare a S.C. Privacons S.R.L. și, de fapt, terenul doar a fost evidențiat ca făcând parte din domeniul privat al orașului, guvernanții locali ne fac o surpriză… Care este surpriza? Păi tocmai acest teren, situat pe Strada Mănăstirii numărul 2A, este scos la vânzare… Asta, bineînțeles, dacă aprobă Consiliul local Sinaia în ședința din data de 13.04.2017… Nu vedem absolut nici o șansă ca acest consiliu de marionete să fie în stare să refuze o cerere a S.C. Privacons S.A. Evident, prin licitație publică! Dar noi, și nu numai noi, știm ce înseamnă o licitație publică în Sinaia… Să te pufnească râsul, și mai multe nu. Aducem aminte cititorilor că terenul, în suprafață de 148 de metri pătrați, se învecinează cu terenuri proprietatea S.C. Privacons S.A… Riscurile să apară un licitator suplimentar sunt foarte mici, dar cine știe? Speranța moare ultima….

Haos în înscrisuri oficiale, ca să ne exprimăm eufemistic?

Poate am luat-o noi razna, dar terenul respectiv, evidențiat ca făcând parte din domeniul privat al orașului Sinaia abia pe data de 31.03.2007, pe 28.03.2017 era considerat, atât de Comisia de Urbanism din cadrul Consiliului local Sinaia, de Departamentul Juridic cât și de Serviciul de Urbanism și Cadastru ca aparținând domeniului privat al orașului Sinaia… Păi atunci, întrebăm noi ca proștii, ce s-a întâmplat cu terenul ăla în ședința din 31?

4b

Tot din raportul comun de specialitate aflăm că terenul este încadrat la „locuințe și funcțiuni complementare existente, cu caracter predominant de odihnă, recreare (nu recreere cum spun Mihaela Gherasim, Ilie Voicu și Iustina Dragomir Vîlcea) și turim”. Ce convenabil… Prețul terenului din raportul de evaluare este de 60 de euro pe metru pătrat. Nu credem că mai există, în centrul istoric al orașului Sinaia, vreun teren evaluat atât de jos… Sau de bine, nici nu știm cum să mai spunem… Interesant ar fi, pentru organele specializate ale statului, să verifice cam care este proveniența terenurilor de pe strada Mânâstirii (unii vorbesc de retrocedări cu antecontract de vânzare cumpărare, dar noi mai investigăm problema), cum de le-a donat consilierul local David Remus către Privacons S.R.L., cum de s-a mişcat atât de repede o întreagă armată de aleși locali și de funcționari publici și cum o să „acționeze” opoziția (ne referim aici la PSD-ul sinăian) la proiectul ăsta de hotărâre… Vom reveni! Mai ales pentru că mai este o clauză cu cine are voie să liciteze pentru terenul acesta!

5a   5b

Un document cât o mie de articole…

You may also like...

Leave a Reply