Pensiunea familiei se măreşte? CUM?

Precizare
Nu ne interesează averea familiei primarului orașului Sinaia, Vlad Oprea. Tot ceea ce face obiectul acestui articol este legat de exercitarea actelor de guvernare locală, de egalitate în fața legilor pentru cetățenii acestui oraș și, în general, de respectarea legilor.

Care sunt faptele?

Terenul pe care este plasată pensiunea familiei primarului orașului Sinaia capătă, zi de zi, alte forme și dimensiuni… Cu alte cuvinte, limita proprietății ”din vale” se deplasează mai spre vale, în detrimentul pensiunii aflate tot pe Drumul Cotei, dar mai jos… Lucrul devine foarte interesant, mai ales atunci când sunt implicate atât de multe personalități în acest joc cu mutatul gardului mai sus sau mai jos… Și pe terenul respectiv se execută lucrări! Ce fel de lucrări? Habar nu avem pentru că, la locul faptei, nu există nici un fel de panou de identificare a investiției, așa cum este obligatoriu pentru noi, ceilalți! Oricum a fost demolat un zid uriaș (nu știm în baza cărei autorizații de demolare), și a fost amenajat un drum pentru accesul utilajelor grele pe proprietate! E bine că asta nu deranjază… Un panou OSB, aflat pe fostul zid ce delimita inițial proprietatea, protejează turiștii din pensiune de imagini dezagreabile!

Scurt istoric…

După cum vă aduceți aminte, una din primele concesionări cu cântec din orașul Sinaia, adică începutul a ce urma să vină, s-au realizat undeva prin anul 2005, este vorba de 10 loturi uriașe de terenuri pentru pensiuni, sunt deviza ”dezvoltarea orașului” și ”locuri de muncă pentru sinăieni”… Praf în ochi, pentru că la toate cele 10 locuri de pensiuni nu lucrează mai mult de zece sinăieni… Pentru că, bineînțeles, nu s-au făcut pensiuni, ci apartamente de vacanță pentru bucureșteni… Prețul terenului trebuia să fie mic, asta era important! După cunoștințele noastre, nu sunt decât două pensiuni construite, din care una este neautorizată…
Terenul de mai jos de pensiunea familiei primarului, celebra Oblique, a fost adjudecat de o societate oarecare, numele nu are aproape nicio importanță, pentru că, în termen foarte scurt, l-a cedat celebrei politiciene locale, Vasile Viorica Vivi, care, la rândul ei, l-a vândut unui celebru politican care astăzi este în spatele gratiilor, Gabi Sandu… Da, exact, acel fost ministru, prin intermediul societății Mercatorum Finance. Sau Dacole Dervice… Cu alte cuvinte, Evrika Impex a concesionat terenul să construiască o pensiune! Cu acordul unui Consiliu local obedient, Evrika a cesionat concesiunea, deși acest lucru părea absolut ilegal, către societatea lui Vivi Vasile Viorica, DIVIAN Tour, undeva prin anul 2007. Cu precizarea că se vor respecta sarcinile și termenele contractuale… Praf în vânt… Dar contractul nu se reziliază… Ce Consiliu local ar fi îndrăznit să rezilieze contractul lui Vasile Viorica? Nu s-a respectat nicio obligație contractuală, din contră… Prin decembrie 2012, exact în perioada în care Vasile Viorica abia devenise consilier local, ce coincidență sinistră, Divian Tour vinde fundația și autorizația de construire către Mercatorum Finance… Tot cu complicitatea unui consiliu naiv și obedient… Mercatorum, prin 2014, vinde către Dacole Service… La fel de ilegal… Din informațiile noastre, Consiliul local Sinaia a reziliat contractul de concesiune pentru nerespectarea clauzelor contractuale. Uite că, la un moment dat, se poate… A dracului coincidență… Deci, în mod normal, terenul ar aparține orașului Sinaia.

Aspecte legale…

După cum bine știți, nimeni nu poate, așa, pur și simplu să-și mărească curtea după cum îl taie capul, nici dacă este rudă cu Președintele României. Orice schimbare de proprietar, de concesionar, orice închiriere ar trebui să fie supusă aprobării Consiliului local Sinaia… Cu alte cuvinte, ar trebui făcută la vedere! Am supravegheat atent hotărârile Consiliului local Sinaia, nu era nici una care să se refere la acele parcele de teren de pe Drumul Cotei! Construcția de pe terenul alăturat, fie ea a cui o fi, a fost grav perturbată de ”apariția” bruscă a unui drum pietruit, cam pe la jumătatea înălțimii garajelor de la parter… Dar scopul scuză mijloacele.

4a  5a  5b

Concluzia:

Toți suntem egali în fața legii, dar unii sunt mai egali decât alții! Vă invităm să vizualizați bordurile din granit masiv aflate la trotuarele din jurul pensiunii. O să le recunoașteți!

You may also like...

Leave a Reply