Festivalul Internaţional „Iubiţi Muzica Românească”

În perioada 13-15 octombrie, o delegaţie a Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, compusă din Constantin Spurcaciu – director, Grigore Golubeanu şi Alexandru Voinea – referenţi culturali, s-a deplasat la Arad, unde au participat la Festivalul Internaţional „Iubiţi Muzica Românească”, organizat de Filarmonica de Stat din Arad, printr-un proiect AFCN, cu sprijinul Primăriei municipiului Arad.
Cei trei au făcut parte din distribuţia spectacolului de operă „Eumenidele ( Orestia III ), de Aurel Stroe, alături de artişti ai Filarmonicii Banatul din Timişoara , dirijor Cezar Verlan, cu participarea extraordinară a saxofonistului Daniel Kientzy (Franta), spectacol care a avut loc sâmbătă 14 octombrie 2017, orele 19, în Sala Cercului Militar Arad. Spectacolul, care a mai fost prezentat cu puţin timp în urmă la Bacău şi Buşteni, în cadrul Festivalului Internaţional „Aurel Stroe” de la Buşteni, s-a bucurat de un succes deosebit, fiind răsplătit cu îndelungate aplauze şi chemări la rampă, de un public numeros şi instruit. Sâmbătă 14 octombrie a.c. a avut loc la Buşteni manifestarea ”Tugether for better”, organizată de Asociaţia Down Plus Bucureşti, în parteneriat cu Primăria oraşului Buşteni şi Centrul Cultural „ Aurel Stroe”. Au participat numeroşi copii cu sindromul down care, interacţionând cu alţi copii din Buşteni, au participat la activităţi ca: jocuri distractive, întreceri sportive, cântece şi dans. În perioada 20-22 octombrie 2017, va avea loc la Buşteni, la Centrul Cultural, Festivalul Naţional Galele Teatrului Studenţesc „SERI ÎN LUMEA THALIEI”, ediţia a 13-a. Este o readucere a acestui important festival la Buşteni, după o întrerupere de câţiva ani.
La evenimentul organizat de Casa de Cultură a studenţilor Ploieşti în colaborare cu Centrul Cultural „Aurel Stroe din Buşteni, participă formaţiile de teatru: „Moft a CCS Ploieşti, „Ludic” a CCS Iaşi, „De ce ficatul” Galaţi,”Skepsis” a CCS Alba Iulia, ” Gaudeamus” Cluj Napoca.

You may also like...

Leave a Reply