SCANDALOS! „Încercuieşte intrusul din fiecare familie”, test la o grădinită din România.

PAMFLET

Pe internet este un întreg scandal legat de un test publicat de o revistă, ”Amintiri din copilărie”, un fel de teste pentru copiii isteți… Și de un test de tipul ”Găsește intrusul!” Un părinte a postat pe Facebook un test, pe care copilul său l-a primit la grădiniță, în care i se cere să încercuiască intrusul din familie. Din poză se poate observa că în mintea rasistă a autorilor nu pot exista copii de culoare, adoptați, în familii de culoare albă. Comentariile sunt de-a dreptul:

Whaaat?!! Intrusul?!! Ştiam că mulţi români sunt rasişti, da’ cu girafele ce au? Mai ales aia din poză pare destul de civilizată. Zâmbeşte, are papion… De fapt, stai aşa… Parcă se cam uită de sus, ce-i drept!

Testul ăsta e o răutate voită. Indiferent dacă a fost gândit “capcana” sau nu… e stupid formulat în primul rând: încercuieşte intrusul din fiecare “familie”…

E totul pentru a face copiii să crească cu ideea că dacă culoarea pielii e diferită, și omul e diferit, în rău. O mizerie ce trebuie eliminată!

Editura respectivă a dat următoarea explicație: „Termenul intrus este des folosit în jocurile pentru copiii de vârstă preşcolară şi se referă la un element diferit. Vrem să vă asigurăm că subiectul menţionat nu urmăreşte să denigreze familiile de naţionalitate mixtă şi în niciun caz nu a fost pus în revistă cu scop rasist (rasismul înseamnă ură, departe de noi acest sentiment). Subiectul se află în categoria ştiinţe; dpdv ştiinţific nu se poate naşte un copil negru din doi părinţi albi.”

Evident, această explicație a stârnit și mai multe comentarii, mai violente…
Revenind la oile noastre, suntem de părere că “Găseşte intrusul” e un exerciţiu controversat, dar foarte des întâlnit în manualele destinate preşcolarilor, şcolarilor şi academicienilor din România.

Ziar de Sinaia vă prezintă două cele mai scandaloase dintre planşe! Și evident așteptăm comentariile dumneavoastră răutăcioase…

16b  16c

You may also like...

Leave a Reply