EDIŢIE SPECIALĂ: LEGEA E DOAR PENTRU PROŞTI! TELENOVELA BĂDĂRAN-NĂPĂRUŞ- BURCHIU

Clădiri demolate, avize nefavorabile, depozite fictive, acte măsluite, autorități mințite, inspectori care închid ochii, organe ale statului impasibile și amorțite… Și, evident, intrarea în legalitate! O anchetă ZDS.

În data de 27.06.2016 Transgaz Mediaş sesizează Primăria Oraşului Sinaia şi I.S.C. Prahova, prin adresa nr.2044 /24.06.2016, solicitându-le să dispună măsuri privind desfiinţarea construcţiei realizată ilegal de către SC DanSki Sin SRL, respectiv spaţiu de depozitare materiale sportive şi de informare turistică, edificată în Oraşul Sinaia, Calea Codrului, Fnr., în zona de protecţie şi siguranţă a obiectivelor aferente Sistemului Naţional de Transport a Gazelor Naturale (SNT), Ia circa 5 metri de conducta de transport gaze naturale Valea Cerbului-Patou lzvor Sinaia, pentru care s-a emis din partea S.N.T.G.N. Transgaz SA avizul nefavorabil nr.10059/312/22.03.2016.

La data de 28.06.2016 I.S.C. Prahova, prin adresa nr.25840, solicită Primăriei Oraşului Sinaia ca, în baza atribuţiilor ce îi revin, să ia măsurile impuse în astfel de situaţii. 

Prin adresa nr.16978/30.06.2016 semnată de Inspector Georgeta Năpăruş, Director Laura Şuţu şi Conducerea Primăriei Oraşului Sinaia, se somează societatea SC DanSki Sin SRL ca în termen de 30 de zile de la primirea somației să demoleze construcţia edificată fără autorizaţie. Ce s-ar mai putea spune despre o administrație locală care își servește clienții fără a ține seama de lege, ba chiar șutând legea atunci când clienții sunt în pericol de a fi puși în dificultate? Nimic altceva decât că i se potrivește mănușă calificativul de „coruptă”. Și astea nu sunt vorbe aruncate în vânt, ci adevăruri pe care numai un orb nu le vede. În Sinaia epocii Oprea, un client politic își face mendrele netulburat, în vreme ce restul lumii are de tras la greu și suportă consecințe pentru un singur centimetru de gard pus mai la dreapta decât prevede autorizația. Un client precum acest Burchiu, om de casă al primarului, liberal de-al lui Oprea, amplasează fără autorizație prin firma lui, DanSky Sin, o construcție pe un teren cu probleme, în imediata vecinătate a unei conducte de transport pentru gazele naturale.

Fără autorizație, repet, lucru care în mod normal ar trebui să-i activeze pe toți cei responsabili cu aplicarea legii în orașul nostru. Sesizat, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) solicită primăriei să rezolve problema. Și ce face primăria, sub semnătura lui Gh. Bădăran, viceprimar ales din partea PNL? Anunță ISC că s-a demarat procedura de demolare, dar în același timp notifică firma lui Burchiu că are termen șase luni pentru a intra în legalitate. Când e vorba de clienții politico-economici, primăria Sinaia merge până în pânzele albe: dezinformează inclusiv instituțiile statului! „Lasă, i-o fi spus Oprea – pardon, Bădăran – lui Burchiu, stai tu liniștit, vezi-ți de afacere și de chefurile nocturne, că noi pe ăia de la ISC i-am aburit. Între timp, hai, bagă o cerere și noi îți dăm certificat de urbanism, ce contează că ai construit de trei ani și funcționezi în plin, nu poate să ne facă nimeni nimic nouă, pentru că suntem mai tari ca legea și ca toate instituțiile statului”. Așa se face că Primăria Sinaia, sub semnătura aceluiași Bădăran – pentru că Oprea, nu-i așa, se afla sub control judiciar și nu avea voie să intre în primărie – emite certificat de urbanism pentru ridicarea unei construcții edificate în 2015 și demolate pe hârtie în 2016. Păi nu? De asta i-a votat lumea pe Oprea, pardon, pe Bădăran și ai lui, ca să își bage, pardon de expresie, picioarele în vot, în legalitate și în respectul față de noi, cei care le dăm salariile umflate. Și dacă în sfârșit se va demara o acțiune pentru lămurirea lucrurilor și sancționarea celor implicați, să vezi atunci pasarea răspunderii. Oprea nu putea semna, așa că a semnat Bădăran. Degeaba va spune acesta din urmă că nu a semnat de capul lui, nu va avea nicio dovadă, așa că va declara cu tupeu că documentele au fost semnate de Laura Șuțu și Georgeta Năpăruș, care aveau, evident, expertiza și atribuțiile date de fișa postului etc, etc. Cei care au urechi de auzit, să audă: a venit timpul să se pună capăt acestor abuzuri. Epoca Oprea trebuie să ia sfârșit odată pentru totdeauna. Acest mic Dragnea local să se ducă acolo unde îi e locul și să ne lase. Avem de construit un oraș în care bunul plac al celor ajunși la putere prin accident să devină o amintire tristă, un exemplu de cum nu trebuie condus un oraș.

Adresa nr.17062/01.07.2016 semnată de Inspector Georgeta Năpăruş, Director Laura Şuţu şi conducerea Primăriei Oraşului Sinaia, se informează I.S.C. Prahova că Primăria Oraş Sinaia a demarat procedura de demolare. 

Îa data de 16.08.2016 contrar celor menţionate în adresele nr.16978/30.06.2016 şi nr.17062/01.07.2016, prin care informau I.S.C. Prahova despre demolarea construcţiei, Primăria Oraşului Sinaia, prin Inspector Georgeta Năpăruş şi conducerea Primăriei Oraşului Sinaia, emite Procesul Verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr.8, prin care solicită oprirea lucrărilor şi intrarea în legalitate a SC DanSki Sin SRL, dând termen de realizare a acestor măsuri 20.01.2017.   

 

You may also like...

Leave a Reply