Secretul pietrarului din Pordenone

prof. Raul BAZ, editorialist.

În anul 1860, în satul Frisanco din provincia italiană Pordenone, se năștea singurul copil al familiei Dozetti, care a fost botezat Filippo. Tatăl, Gianfranco, era pietrar, ca aproape toți bărbații din sat. El lucra din greu într-o carieră aflată la câțiva kilometri distanță, acolo unde încep povârnișurile Dolomiților. Mama lui Filippo era una dintre cele mai pricepute preparatoare de rețete pe bază de cărnuri amestecate. Mulți săteni veneau la ea cu diverse prilejuri pentru câte o rețetă specială – fie pentru o nuntă, fie pentru celebrarea unei zile de naștere. Fiind o femeie cu frica lui Dumnezeu, Maria Dozetti nu primea bani pentru munca ei, dar cei cărora le prepara celebrele rețete îi lăsau întotdeauna parte din bunătăți. Așa se face că familia Dozetti reușea să se descurce… (CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA)

You may also like...

Leave a Reply