Cum să închiriezi o cameră de hotel în Uniunea Europeană – Partea I

O nouă rubrică propusă de Irina Chirițoiu
Director ECC Romania

Ești decis să îți iei o vacanță și vrei să faci rezervarea din timp? Chiar dacă nu pare mare lucru, sunt numeroase aspecte de care trebuie să ții seama atât înainte de a face rezervarea, cât și după.
Probleme pot apărea la tot pasul, iar Centrul European al Consumatorilor – ECC România te ajută să faci o alegere în cunoștință de cauză pentru a te putea cu adevărat bucura de vacanța bine-meritată.
„Agenția de turism nu este decât un intermediar în procesul de rezervare, astfel încât responsabilitatea pentru calitatea camerei și a serviciilor oferite aparține, de regulă, hotelului. Agenția de turism poate răspunde de corectitudinea datelor introduse în procesul rezervării, de exemplu dacă ți-au greșit numele sau perioada rezervării, dar și pentru corectitudinea informațiilor oferite. Solicită agenției de turism, înainte de finalizarea procesului de rezervare, detalii privind politica de anulare a rezervării: cu câte zile înainte poți anula, care este valoarea penalităților în caz de anulare.“ Irina Chirițoiu, director ECC România
Înainte de a face o rezervare pentru o cameră de hotel ar trebui să stabilești care sunt nevoile tale: ce fel de cameră îți dorești, cu pat pentru o persoană sau două, câte persoane vor sta în cameră, te însoțesc și copiii, deci ai nevoie de pat suplimentar. În plus, ar trebui să te decizi din start unde vrei să fie situat hotelul, în centrul orașului, aproape de plajă sau de pârtia de schi ori, dimpotrivă, mai departe de aglomerație, pentru că opțiunea ta ar putea influența prețul rezervării: de exemplu, un hotel situat în apropierea plajei poate avea un tarif mai mare decât unul situat mai departe. Dacă stabilești toate aceste detalii înainte de a face rezervarea, îți va fi mult mai ușor să te concentrezi pe aspecte la fel de importante, cum ar fi politica de anulare, taxele suplimentare, să te informezi care îți sunt drepturile atunci când rezervi o cameră de hotel în orice țară a Uniunii Europene… (CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA)

You may also like...

Leave a Reply