Eveniment filatelic dedicat Simonei Halep – Numărul 1 mondial

Un articol de Adriana VÂJEU

Cu ocazia câștigării trofeului de lider mondial de către Simona Halep, la inițiativa domnului senator Emanoil Savin, Primăria Bușteni, Fundația Culturală Bartoc, Asociația Filateliștilor din București şi operatorul naţional de servicii poştale – Poşta Română au realizat o ştampilă poştală ocazională și o ilustrată dedicată acestui eveniment. Această ștampilă conţine inscripția ”NUMĂRUL 1 MONDIAL ÎN CLASAMENTUL WTA DIN 2017”.
Această ilustrată o prezintă pe Simona Halep alături de globul pământesc, pe care e figurată Republica Populară Chineză, acolo unde, la Beijing, la 7 octombrie, a ajuns în postura de lider mondial. Ștampila a fost folosită exclusiv în ziua de 19 decembrie 2017, la Oficiul Poștal din Bușteni, cu aprobarea Poștei Române și a fost aplicată pe toată corespondența care a trecut prin Oficiul Poștal Bușteni în ziua de 19 decembrie.
Pe verso ilustratei, textul ”SIMONA HALEP, CETĂȚEAN DE ONOARE AL ORAȘULUI BUȘTENI, A DEVENIT LA 7 OCTOMBRIE 2017, LA BEIJING, LIDER AL TENISULUI MONDIAL” este tipărit pe o imagine a orașului Bușteni, unde pe coamele Caraimanului se vede Crucea Eroilor Neamului. Fără a fi timbru, deoarece numai Poșta Română poate să tipărească astfel de materiale poștale, este reprezentată floarea de colț. O parte din aceste ilustrate cu ștampila ocazională vor fi oferite de către Simona Halep, cu ocazia diferitelor turnee internaționale. Evenimentul este unul special, care marchează acest moment de sport la superlativ, prin ștampila de zi ocazională.

You may also like...

Leave a Reply