Eveniment! O ECHIPĂ. UN STEAG. UN IDEAL” Centenarul Marii Uniri – Jandarmeria Română alături

Update: 23.01.2018 Orele 07.30
Echipa montană naţională a plecat spre Vf. Omu (2514 m) din Munţii Bucegi pentru a arbora drapelul naţional. Prezent la acest moment a fost inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş, care a dorit să fie alături de echipă şi s-a asigurat că totul este bine pentru parcurgerea traseului.
Ora 12.00 – s-a ajuns la Vf. Omu sunt -11 grade Celsius, este ceaţă, zăpadă proaspăt căzută, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 1,5 m. Deplasarea s-a făcut pe schiuri de tură. Echipa s-a orientat după marcaje, iar traseul a fost făcut în aproximativ 3 ore de la telecabina Buşteni.
La ora 16.00 echipa se află pe traseu spre Sinaia pe schiuri de tură, estimându-se a se ajunge la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia în jurul orele 17.00
Jandarmii montani nu recomandă turiştilor să se aventureze pe Platoul Bucegi sau traseele turistice spre Vf. Omu.

În memoria românilor și a eroilor neamului care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918, cu ocazia Centenarului României, Jandarmeria Română, prin structurile montane, își propune să celebreze acest eveniment național, pe parcursul unui întreg an aniversar – 2018, printr-un proiect care să celebreze momentele importante ale Primului Război Mondial și ale Marii Uniri. O echipă formată din jandarmi montani cu experiență, îşi propune a desfășura activități cu specific montan, planificate pe parcursul anului 2018, pentru celebrarea Marii Uniri. Jandarmeria Română este o instituție credibilă pe zona montană prin structurile sale montane, formată din profesioniști, domeniu în care, jandarmul montan este om dedicat muntelui, alături de români, dispus să își riște viața pentru salvarea oamenilor sau pentru îndeplinirea unor idealuri naționale.

You may also like...

Leave a Reply