Când și cum s-a născut haosul în Primăria Comarnic!…

PAMFLET PRIMA PARTE

Vasile Ioan CIUTACU

Minciunile cele mai detestabile sunt cele care se apropie cel mai mult de adevăr.” Andre Gide
Eram în maxi-taxi Sinaia-Comarnic și priveliștea fabuloasă dintotdeauna a Văii Prahovei, pe la Orăți, nici ea nu mă împiedica să pun capăt unor gânduri apăsătoare, dar aiurea, după ce închisesem pentru vecie ușa unui apartament din seria interminabilă a celor comuniste. Astfel am pus capăt unei prietenii în care eram aproape-eu și ceilalți-să ne tăiem venele și să jurăm pe Biblie că amiciția noastră va dăinui atâta vreme cât va fi viața pe pământ. Dar din această „încrâncenare” fără de rost avea să mă scoată- țârâitul inconfundabil al telefonului mobil. Era poștașul.
-Domnule Ciutacu, urgent să ajungeți acasă! Am bătut aproape toate noroaiele lumii ca să-mi fac datoria. „ Dar ce, arde casa?”
– Nu, domnule!… Fumul iese pe coș!… Vă las sub cablul de la contorul electric scrisoarea pe care ștampila Primăriei se poate distinge chiar și de pe lună. Sper ca dulăul din poartă    ce-mi arată colții și mârâie de parcă a văzut un drac, să    nu-mi zdrențuiască pantalonii… Era o adresă datată 22.01.2018, răspuns la cererea mea înaintată Primăriei în data de 18.01.2018 însoțită de câteva tabele însemnând semnătura a 155 de cetățeni care solicitau demolarea faimoasei pasarele metalice care „omoară” pur și simplu istoria de secole a centrului Comarnicului. Le primisem de la un tânăr care aprecia „strădania” mea prin „Ziar de Sinaia” unde de nenumărate ori am luat atitudine împotriva acestui monstru metalic, ilegal, inoportun, inestetic, „îngrămădind” fără pic de milă „Monumentul Eroilor Comărniceni” din toate timpurile. Și dacă în august 2013 aveam șefi prin Primărie cu c…ie, care să nu se plece după cum bate vântul, astăzi nu ne pomeneam cu o asemenea enormă pleașcă metalică în centrul orașului „turnată” în calea comărniceanului numai și numai să înghesuie banii publici în buzunarele largi și lungi ale unor politruci fără scrupule și fără pic de suflet. Și care și-au pus vată parfumată în urechi ca să nu mai audă gemetele celor care „au înșurubat” ștampila pe ei în cabinetele de vot… Halal de noi!… (CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA)

You may also like...

Leave a Reply