Centrul Cultural „Aurel Stroe“ din Buşteni a găzduit Festivalul Național de Dans pentru Copii și Adolescenți ”Dance for you”

Un articol de Adriana VÂJEU
Cea de-a V-a ediţie a apreciatului Festival Naţional de Dans pentru Copii și Adolescenți ”Dance for you” a fost găzduită în perioada 17-18 martie a.c. de Centrul Cultural Aurel Stroe din Buşteni. Intitulată sugestiv ”Dance for you”, manifestarea a fost organizată de Asociaţia Școala Altfel, în parteneriat cu instituţia culturală amintită. Ediţia din acest an s-a bucurat de o participare consistentă, pe scenă urcând nu mai puţin de 500 de copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani care s-au evidențiat prin rezultate excepționale la manifestările de gen organizate la nivel local / județean / național /internațional, din orașele București, Constanța, Focșani, Bacău, Galați, Oltenița, Sinaia și Bușteni. Juriul a fost format din personalități din domeniul coregrafiei, președintele juriului fiind  Paul Gheorghe – maestru coregraf, care a acordat 10 premii speciale pentru compoziție scenică, costume, nivel tehnic, grad de complexitate, sincron, aliniament, muzicalitate, originalitate, debut și susținerea publicului. Evenimentul s-a bucurat de prezența primarului orașului Bușteni, Irinel Ghiță, care a oficiat festivitatea de premiere, adresând totodată felicitări tuturor participanților, precum și profesorilor coordonatori. Sâmbăta viitoare, 24 martie 2018, va fi o zi bogată în evenimente cultural-artistice:

– Dimineaţa, la ora 11.00, membrii Cenaclului Literar „Simion Bărbulescu” se vor întâlni pentru o nouă şedinţă de lucru: Scriitoarea Irene Postolache din Buşteni va lectura câteva dintre povestirile care compun volumul la care lucrează, „Selfie cu vrăjitoare”, şi câteva din noile poveşti. Scriitoarea este cunoscută, mai ales micilor buşteneni, pentru cărţile de poveşti pentru copii; trei dintre acestea au fost lansate, de-a lungul timpului la Centrul Cultural „Aurel Stroe”. Lectura va fi urmată, ca de obicei, de comentarii critice.

– Seara, la ora 18.00, publicul meloman din Buşteni precum şi cel aflat în tranzit prin staţiune, va putea să asiste la un „Recitalul vocal şi instrumental” ( chitară clasică, canto şi pian), în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni. Protagoniştii recitalului vor fi chitaristul Bogdan Găzdac, bass-baritonul Octavian Tudose şi pianistul Mihai Nichita care, pe lângă recitalul de pian, va acompania şi momentele canto. Programul va cuprinde lucrări de, Dilermando Reis, Napoleon Coste, Giuseppe Verdi, Johann Sebastian Bach, Benedetto Marcello, Fernando Sor, Franciosco Tarrega, Pascal Bentoiu, Samuel Barber, Mauro Giuliano şi Georg Friedrich Handel. Intrarea la recital este liberă.

– La ora 20.00, câteva din cele mai comice momente, marca „iUmor”, se vor muta pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni cu un spectacol de StandUp Comedy cu Tibi Neuronu, Ioana State şi Cristi Priza. Preţul biletului de intrare este de 30 de lei.

  

You may also like...

Leave a Reply