Consiliul local Sinaia se speteşte muncind! Miercuri, 14 martie 2018, ora 16,00, a avut loc, la sediul Primăriei orașului Sinaia, sedința ordinară a Consiliului local.

Dacă ceea ce fac consilierii locali sinăieni în ședințele Consiliului local se cheamă muncă, cred că avem o mare problemă. Știm, din surse absolut sigure, că au primit materialele cu foarte puțin timp înaintea ședinței, este foarte clar că niciunul nu a avut timpul fizic să le citească (a mai existat și o ordine de zi suplimentară la această ședință), ca să nu mai vorbim despre înțelesul acestora. Așa că munca lor se rezumă, probabil, la un ridicat obedient de mâini, după vrerea unuia sau a altuia… Măcar este clar că cei care își impun voința în aceste ședințe cunosc extraordinar de bine conținutul acestora… E și asta o calitate, nu-i așa? Constatăm că apare un un nou proiect fulminant cu numele în engleză, pentru că, de ce să nu recunoaștem, consilierii locali sunt poligloți din naștere, proiectul ”Park and Ride”… Și pentru că tot sunt niște genii, actele supuse aprobării le-au fost prezentate direct în ziua ședinței, probabil direct în sală, pentru că ”se referă la proiectele europene care se află în lucru”… Orice comentariu ar fi de prisos! În rest aceleași treburi de rutină, care ne arată clar cine este, a fost și va fi agreat de puterea locală și cine nu! Cel puțin punctele 21 și 22 ne arată o mare dușmănie pe care o poartă Consiliul local Sinaia unor societăți comerciale, motiv pentru care o să revenim cu niște amănunte deosebite, în contextul în care proprietarii societăților, până nu demult foarte agreate de puterea locală, se vor hotărî să vorbească. Singurul punct unde se pare că acest consiliu s-a gândit și la sinăieni este cel referitor la premierea elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare, a sportivilor cu rezultate deosebite, a profesorilor coordonatori și a antrenorilor acestora. Nu putem să precizăm cuantumul sumelor, nu am intrat în posesia acestui secret de stat, dar suntem siguri de următoarele lucruri:
1. Consiliul local Sinaia aprobă premierea!
2. Consiliul local aprobă sumele acordate.
3. Banii necesari pentru premii vin de la bugetul local.
4. Psihologii din spatele puterii locale vor face electoratul sinăian să creadă că toate cele trei puncte de deasupra sunt false, adică premierea a fost aprobată doar de o singură persoană, sumele au fost stabilite tot de o singură persoană care, bineînțeles, a și donat toate sumele respective din banii personali. Amuzant de tot!

  

You may also like...

Leave a Reply