O poveste cu final neașteptat

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Dan Radu RUȘANU

Mă întâlnesc, la București, cu niște prieteni foarte buni, prieteni cu care vreau să merg la vară la băi de nămol pe litoralul românesc, la vară…
– Haideți la Eforie, știm o locație privată, cu un personal deosebit de amabil, care îți asigură toate procedurile medicale!…, îmi spun prietenii mei.
– Este civilizat?, întreb eu, oarecum rezervat.
– Sigur că da!, îmi răspunde doamna. Și primarul vostru de la Sinaia a fost astă-vară acolo, împreună cu fiul lui! Suferise o operație la ligamente și făcea gimnastică de recuperare…
– Cine, Vlad Oprea?, întreb eu, oarecum mirat.
– Da, da! Domnul Oprea!, îmi răspunde doamna. Avea un băiat foarte drăguț și foarte bine crescut. Îl ajuta pe taică-său la gimnastică medicală, îi făcea masaj… Erau nedespărțiți.
– Nu ca Dănuț al nostru, sare domnul, care, de când a terminat liceul, nu-l mai vedem pe-acasă decât dimineața, la micul dejun, și noaptea târziu, la culcare… În rest, el știe cu ce fufe umblă!
– Dar primarul nostru nu este căsătorit!, le spun eu oarecum mirat…
– Ei, poate că nu știi tu, sau o fi divorțat între timp! Băiatul era mai înăltuț, așa, probabil că seamănă cu maică-sa.  Avem și poze cu ei!
– Ei, lasă dragă, că și el este drăguțel, doar că este mai mărunțel de statură, îi ia doamna apărarea primarului din Sinaia. Încerc să mă adun. Îl cunosc pe Vlad Oprea de peste douăzeci de ani, dar niciodată nu mi-a spus că are un băiat dintr-o căsătorie anterioară.  Ca politicieni, întotdeauna am avut ”secrete” față de colegii de partid privind viața noastră privată. Pe la începutul anilor 2000 se spunea chiar că, la liberali, nu poți să ajungi în biroul politic central dacă nu ai cel puțin două căsătorii la activ. Valeriu Stoica, Dinu Patriciu, Mona Muscă, Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu, Paul Păcuraru… toți erau divorțați cel puțin o dată. Doar domnul Quintus era mai conservator,  rămăsese căsătorit doar cu doamna Viorica. Dacă aș fi știut atunci că Vlad Oprea a fost căsătorit, l-aș fi recomandat cu căldură pentru o funcție de conducere în PNL. Îndeplinea criteriul nescris al liderilor liberali, iar copiii aflați în întreținere nu se pun!
VA URMA

You may also like...

Leave a Reply