ANIVERSAREA CUPLURILOR DIN BUȘTENI CARE AU ÎMPLINIT 50 DE ANI DE CĂSĂTORIE

Un articol de Adriana VÂJEU
Cum de altfel e firesc, instituţia căsătoriei și-a căpătat şi în acest an respectul cuvenit şi admiraţia deosebită pe care o merită din partea autorităţilor locale din Buşteni. Acest fapt se reliefează pregnant prin organizarea în fiecare an, pe data de 26 martie, de Buna Vestire, a unei manifestări în cadrul căreia sunt sărbătorite cuplurile care au reuşit să reziste în timp, să treacă peste toate greutățile vieții. 50 de ani de căsătorie este o cifră impresionantă şi de accea cuplurile din Buşteni care au reuşit să atingă această performanţă au fost protagonistele unui eveniment de suflet, încărcat de emoţie, care a ajuns anul acesta la cea de-a XII-a ediţie.
La această petrecere, într-adevăr de neuitat, au fost sărbătorite şi persoanele văduve care ar fi împlinit la vârsta actuală 50 de ani de căsătorie. Cu această ocazie au fost aniversate 15 cupluri şi 26 de persoane văduve, dintre care cinci sunt bărbaţi. Premiile au fost pe măsura dimensiunii acestei sărbători, cuplurile care au atins această respectabilă durată a căsătoriei primind câte 1000 de lei. Văduvii, la rândul lor, au fost premiaţi cu câte 500 de lei. Nu au lipsit diplomele şi florile înmânate cu emoţie în cadrul manifestării.
Alături de primarul orașului Bușteni, Irinel Ghiță și viceprimarul Nae Savel, i-a onorat pe invitaţi cu prezenţa şi doamna prefect a judeţului Prahova, Mădălina Lupea. Alături de domniile lor s-a aflat, aşa cum de altfel ne-a obişnuit, şi senatorul Emanoil Savin. Atmosfera încântătoare a fost însufleţită de îndrăgita interpretă Carmen Rădulescu, ale cărei melodii fermecătoare au umplut ringul de dans.
  

You may also like...

Leave a Reply