În atenţia celor ce ar trebui să „gospodărească” bugetul local în interesul comunităţii

Un articol de Doru CERNESCU

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Stimabililor, acum, când s-a ajuns la fundul sacului, măcar acum, ar trebui să vă gândiţi de şapte ori până să votaţi risipirea banului public. Nu de alta, dar nu sunt puţini aceia ce spun că responsabilitatea pentru tot ce s-a făcut, nu s-a făcut ori s-a realizat cum şi pe cât nu trebuia, vă revine în egală măsură şi dumneavoastră, celor ce votaţi astfel de „păgubelniţe”. Ca atare, de astăzi chiar nu mai azvârliţi măgăreaţa în spinarea altuia, pentru că oricum dacă se lasă cu „răcoreală”, vă veţi răcori cu toţii, e bine de ştiut. Da, şi în contextul celor ce urmează, măcar în ceasul al 12-lea cereţi să se consemneze în procesele verbale obiecţiile ce le veţi avea, luându-vă măsuri de precauţie prin solicitarea de copii de pe acestea, că s-a apropiat funia de par şi ar fi păcat să suportaţi consecinţele iresponsabilităţii altora. Şi, mai la obiect, să nu se spună că nu s-a ştiut, vă recomand următoarele:
1. Solicitaţi să vi se ofere date exacte cu privire la veniturile pe anul în curs la rata de îndatorare, la ordinea de priorităţi a lucrărilor, respectiv a investiţiilor, la cheltuielile curente ce nu se pot nici desconsidera nici minimaliza şi abia apoi, în cunoştinţă de cauză, analizaţi dacă mai e loc şi de alte cheltuieli care atunci când intră la analiză şi pe studii de fezabilitate musai trebui să aibă ataşetă şi „motivarea”, adică porcoiul de euroi din care să se finanţeze proiectul, pentru că altfel, chiar şi dacă s-au bălmăjit codurile penale, tot s-or mai găsi prevederi din destul pentru a vă „responsabiliza” pentru prejudicierea bugetului.
2. Solicitaţi ca aceste „studii” să se realizeze de către angajaţii primăriei dintre care mulţi nici nu mai ştiu ce atribuţii au ori au avut, că pentru investiţii din bugetul local nu este nevoie de super specialişti.
3. De asemenea, după ce vă edificaţi asupra unor obiective, în paralel, şi dumneavoastră şi consilierii, puteţi solicita diverşilor să vină cu „oferte” pe internet ca apoi, comparând, să vă convingeţi şi singuri dacă ce urmează s-a încadrat într-o marjă de toleranţă acceptabilă ori, ca şi în alte cazuri, s-a ieşit în decor cu preţurile.
Spuneţi STOP RISIPEI şi ACŢIUNILOR CE PREJUDICIAZĂ COMUNITATEA.
În sfârşit, pentru a lămuri un aspect ce pare-se nu s-a înţeles pe de-a-ntregul, referitor la articolul din nr.885-886 al prezentei publicaţii, mai precizez: într-un timp m-am adresat reprezentanţei UE la Bucureşti, recomandând introducerea normativelor pe toată aria investiţiilor cu bani europeni, şi e drept că nu au considerat oportun acest procedeu, dar mi-au recomandat la rându-le să mă adresez unui organism dacă punctual, la o anume investiţie, am remarcat o anomalie. Şi da, am remarcat (nu doar la una), dar nu am mai sesizat instituţia în cauză pe considerentul că la final ar fi trebuit returnată suma, ceea ce ar fi prejudiciat bugetul local, nu al celor care şi-au însuşit-o, împătrind valoarea Centrului de Informare Turistică din parc. Dar dacă şi pe mai departe se vor cheltui banii pe studii fără finalitate, de pe acum precizez că voi sesiza anormalitatea, inclusiv la D.N.A. Aşa că… aviz amatorilor.

You may also like...

Leave a Reply