Consiliul local Sinaia protejează un monument istoric! La iniţiativa primarului, ÎL CUMPĂRĂ!

La ultima ședință a Consiliului local Sinaia, la inițiativa primarului, aleșii locali s-au hotărât să exercite dreptul de preemțiune la vânzarea unei clădiri monument istoric din orașul Sinaia și au stabilit și prețul la care vor achiziționa acel imobil. Este vorba de nu mai puțin de 135.000 de euro, care se achită într-o singură tranșă, la semnarea contractului de vânzare cumpărare. Având în vedere că este vorba de fosta Casă de Cultură a orașului de pe strada Cuza Vodă și că imobilul are și aproximativ 2000 de metri pătrați de teren într-o zonă deosebită, prețul pare, într-adevăr foarte mic. Nu avem nimic împotrivă ca un monument istoric al orașului Sinaia să fie salvat de la o distrugere iminentă, avem zeci de cazuri în Sinaia și chiar ne doare sufletul. Dar, având în vedere că este prima dată când Consiliul local Sinaia își manifestă dreptul de preemțiune la vânzarea unui imobil monument istoric, nu putem să nu ne întrebăm dacă există vreun dedesubt al acestei modeste afaceri… Au fost monumente mult mai valoroase, în accepțiunea noastră, care au fost vândute sau/și lăsate în paragină fără ca nimeni din guvernanții orașului să ridice măcar un deget.
Starea clădirii este deplorabilă. Noi credem că întreaga structură este afectată, sunt fisuri lungi, pornind din fundații până spre acoperișuri. Așa că scopul pentru care Consiliul local achiziționează această clădire, acela de ”desfășurarea de activități socio-culturale” pare unul extraordinar de îndepărtat. Nu mai contează că avem un Casino uriaș, o Casă de Cultură imensă, ne mai trebuia, în această perioadă grea și o ruină în care trebuie investiți foarte, foarte mulți bani pentru activități socio-culturale. Atragem atenția cititorilor că, în aceeași ședință, Consiliul a aprobat o refinanțare a unei datorii către o bancă… din motive lesne de înțeles….
Vom supraveghea cu atenție tot ce are legătură cu acest imobil și vă vom ține la curent, pentru că necunoscute sunt căile puternicilor orașului…

  

You may also like...

Leave a Reply