Patriarhul paralel

prof. Raul BAZ, editorialist.

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Pe 6 şi 7 octombrie, românii sunt chemaţi la referendum. Tema acestuia e cunoscută de-a lungul şi de-a latul Europei: apărarea familiei tradiţionale. Evident, ca să aperi ceva, ceva-ul respectiv trebuie să fie ameninţat. Dacă ne luăm după tema referendumului, în România familia tradiţională este ameninţată. De cine oare? Logica ar putea să îţi sugereze un răspuns: de familia netradiţională. Dar se pune întrebarea: există în România aşa ceva? Există instituţia familiei netradiţionale, care luptă împotriva familiei tradiţionale, căutând s-o desfiinţeze? Eu ştiu că nu. Să ne uităm în Codul Civil, la Art 259, care se ocupă exact cu instituţia căsătoriei. La primul aliniat scrie aşa: „Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii.” Iar la al doilea putem citi: „Bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători în scopul de a întemeia o familie.” Cu alte cuvinte, în România nu există două sau mai multe tipuri de familii întemeiate prin căsătorie. Există doar tipul străvechi de căsătorie – cel dintre un bărbat şi o femeie. Și atunci? De cine trebuie apărată familia aşa-zis tradiţională? Cine o ameninţă? Ajungând aici cu întrebările, mi se pare că lucrurile încep să se lege. Pentru că ne aducem imediat aminte că trăim într-o ţară unde statul oficial, cel pe care-l ştim dintotdeauna, este ameninţat de o entitate fioroasă, numită „Statul Paralel”! Acum totul devine limpede. În cadrul statului paralel, funcţionează, în mod evident, instituţii şi sisteme paralele: învăţământul paralel, sănătatea paralelă, agricultura paralelă şi tot aşa, până la, iată, căsătoria paralelă. Această din urmă instituţie a fost descoperită de aşa-numita „Coaliţie pentru Familie”, care a strâns numărul de semnături necesare pentru declanşarea unui referendum naţional pentru definirea prin Constituţie a căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie. Şi iată, am ajuns foarte aproape de momentul votului. Sâmbătă şi duminică, cei interesaţi vor merge la urne şi vor pune ştampila pe DA sau pe NU, răspunzând astfel la întrebarea: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma aprobată de Parlament?”

Ce se poate întâmpla? Nu există decât două variante: cea în care numărul românilor care se prezintă la urne este mai mare sau egal cu 30% din totalul celor cu drept de vot, caz în care referendumul este validat şi cea în care se prezintă mai puţin de 30%, caz în care referendumul nu este validat. Prin urmare, pentru modificarea Constituţiei este nevoie de 6 milioane de voturi. Asta e miza celor care se luptă acum ca referendumul să fie validat: aducerea masivă a oamenilor la vot. Aşa că vom presupune că românii vin cu mic cu mare şi votează pro sau contra legii de revizuire a Constituţiei. Ce va urma după numărătoarea opţiunilor? Există din nou două posibilităţi. Prima şi cea mai probabilă, este cea care asigură un număr suficient de răspunsuri pozitive. În acest caz, Constituţia este modificată, în sensul că articolele de lege deja existente în Codul Civil, intră în textul Legii Fundamentale. Familia paralelă, auzind asta, moare în chinuri. A doua posibilitate este cea în care cetăţenii votează majoritar cu NU. Ei bine, în acest caz totul rămâne exact aşa cum este acum. Familia paralelă rânjeşte sardonic şi continuă să ameninţe familia tradiţională. Indiferent de rezultat, România bifează o cheltuială de 200 de milioane de lei, adică vreo 50 de milioane de Euro. Întrebarea fundamentală este următoarea: de ce-i dă PSD, mai bine zis Dragnea, zor cu acest referendum, câtă vreme nu este niciun fel de pericol care să ameninţe tradiţiile românilor? De ce, alături de el, a intrat în horă patriarhul Daniel, care îi îndeamnă pe creştini să meargă la vot şi să voteze DA? Răspunsul, foarte simplu, vine din zona politicului. Dragnea are nevoie de acest referendum ca de aer, pentru că dacă românii vor merge la urne, PSD va interpreta asta ca pe o susţinere masivă a liderului PSD. Adică, îşi spun ei, faptul că individul e corupt şi dictator va trece pe planul al doilea în mentalul românilor. Strâns uniţi în jurul conducătorului iubit, ei vor defila cu piepturile înainte, călcând în picioare năpârcile homosexuale care ne ameninţă copiii etc. Desigur, era de aşteptat ca Daniel să se implice în referendum, având în vedere nenumăratele beneficii de care se bucură BOR din partea clicii pesediste. Sincer, speram s-o facă în mod decent. Dar el a optat pentru lansarea de elucubraţii de genul „participarea cetăţenilor statului la acest referendum decizional pentru definirea căsătoriei în Constituţia României este un act profund democratic şi patriotic-naţional, de o deosebită importanţă pentru întreg poporul român, deoarece se votează pentru apărarea familiei bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie şi pentru viitorul copiilor poporului român.” Prin asta, patriarhul nu dovedeşte altceva decât că BOR, în numele căreia vorbeşte, este o instituţie profund politizată, aflată în permanentă cârdăşie cu puterea lumească. Şi că în loc să fie un adevărat păstor al sufletelor noastre, e un biet pion în mâinile slujitorilor lui Mamona, un adevărat Patriarh Paralel.

You may also like...

Leave a Reply