2019, anul în care sinăienii trebuie să se trezească…

În Sinaia rulează, deja de prea mulţi ani, un film repetitiv, un film prost care dă fiori oricărui om care nu a fost cumpărat, într-un fel sau altul, de cei care guvernează, cu mână de fier şi cu o organizare aproape de tip militar, vieţile şi, mult mai important, milioanele de euro ale Sinaiei. Este anul preelectoral în care toţi cei foarte creduli din Sinaia, alături de cei care aşteaptă mereu pomeni, căci acesta este bazinul electoral al actualei puteri locale, trebuie să afle despre ei înşişi că sunt fraieriţi permanent. Este foarte greu să spui despre tine că eşti un naiv credul sau un pomanagiu, nu-i aşa? Este aproape imposibil… dacă ai avea conştiinţa şi mintea să faci asta, înseamnă că ai avea şi gradul de inteligenţă să percepi ce praf în ochi aruncă puterea în ochii electoratului şi nu i-ai mai susţine… pe lângă asta, un întreg aparat machiavelic, bine plătit (că de… are balta peşte) de zvoneri şi răspândaci luptă, din răsputeri, ca cei proşti să rămână proşti!

Da, s-au făcut câteva lucruri prin Sinaia… S-a modernizat centrul, s-au construit instalaţii de transport pe cablu, avem o grămadă de ghivece noi, sensuri giratorii şi chiar o statuie deosebită… dar toată lumea trebuie să înţeleagă că aceasta este o normalitate, că asta trebuia să facă (pe lângă foarte multe lucruri) orice Gheorghe sau Ion ales, dar ceea ce trebuie înţeles foarte bine de către cei creduli şi de pomanagii este că milioanele de euro cheltuite au fost ale noastre, nu ale lor… Niciunul din ei nu a venit cu bani de acasă, ba chiar, am putea spune, din contra… Ce aţi fi vrut să facă cu zeci şi zeci de milioane de euro? Să îi ia acasă? Capitolul la care cei din filmul acesta prost stau cel mai bine sunt promisiunile! Sunt multe sunt frumoase, ba chiar spectaculoase? În rest, ce rămâne sinăianului de rând sărăcie şi deznădejde, umbrite, evident, de lipsa oricărei perspective… Nu realizaţi că, în Sinaia, dacă nu eşti ”de-al lor”, nu ai nici cea mai mică raţiune pentru care te poţi gândi la un viitor pentru copiii tăi aici? Puterea locală te vrea supus. Sărac şi prost ar fi şi mai bine… Să nu cumva să gândeşti vreodată să părăseşti locul pe care ei ţi l-au calculat în ecuaţiile lor complicate şi să-ţi repeţi permanent că la putere ar putea să vină unii cu care să-ţi fie mult mai rău. Trebuie să aplauzi, să linguşeşti şi să taci… Să nu cumva să le strici manevrele lor de culise, să nu deranjezi treburile, să nu strici bunul mers al construirii unui oraş ca Monte Carlo…

Cât să ne mai lăsăm prostiţi de asemenea oameni şi de lingăii ce au prins rădăcini lângă ei, oameni care la capitolul interes propriu sunt premianţi, iar la grija pentru sinăieni…zero barat? Câte semnale de alarmă să mai tragem pentru ca cineva să se autosesizeze în privinţa risipirii banului public, adică al dumneavoastră domnilor cititori şi cetăţeni ai oraşului. În acest oraş JEFUIT, MINŢIT ŞI PROSTIT în cel mai crunt mod cu putinţă, dragi sinăieni… vă simţiţi bine?

You may also like...

Leave a Reply