100 de turişti salvaţi de jandarmi la Sinaia… Pe bune şi fără mişto?

Acum câteva zile am auzit cu urechile noastre o ştire halucinantă… Ştirea suna exact aşa: ”O sută de persoane au fost salvate de jandarmi după ce au rămas izolate pe munte, dupe ce telegondola Carp din Sinaia nu a mai funcţionat din cauza vremii. 30 de turişti au fost duşi, în siguranţă, la Telecabina 2000 din Sinaia, iar alte 70 de au fost coborâte cu ratrakul. Oamenii au rămas izolaţi pe munte după ce telegondola Carp nu a mai funcţionat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, fiind ceaţă şi vânt puternic…”

Se găseşte, evident, pe net şi, la fel de evident, este bazată pe un comunicat de presă al jandarmeriei…

În aceeaşi seară am citit, tot pe net, poziţia şefului Salvamont Sinaia, Nae Cojeanu, relativ la această incredibilă acţiune de salvare a jandarmeriei…

”Ştire falsa a Jandarmeriei montane despre acţiunea de evacuare a turiştilor de la Cota 2000 Sinaia. Operaţiunea de salvare a fost executată de către Salvamont Sinaia şi personalul de la Domeniul schiabil. Salvamontiştii au organizat grupuri care au fost coborâte pe schiuri, pe jos sau cu maşinile de bătut zăpada.

Jandarmii au apărut la Cota 1400, la 40 minute de la terminarea acţiunii de evacuare, când Salvamontul desfăşura o altă acţiune de salvare.”

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply