Câteva idei… pentru d-alde ei! (II)

Doru Cernescu

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.     

Un alt aspect demn de remarcat şi reţinut e că „oricât ar fi cozonacul de cozonac tot nu poate înlocui pâinea”. Şi detaliez. În anumite zone, cum ar fi spre „examplu” aceea dinspre Gura Pădurii, pe latura dreaptă, respectiv direcţia Buşteni, s-au „plantat” garduri ornamentale încadrând trotuarul între ele când în partea sudică a oraşului nu s-au mai realizat nici din acelea simple. Dar nu asta e problema, că de la început trebuia să se includă în proiect şi această zonă, chiar dacă aleşii locuiesc în alte cartiere, ba, cu atât mai mult cu cât jumătate dintre cetăţenii urbei noastre locuiesc acolo, dar dacă nu s-a făcut, asta e…

În mod cu totul excepţional se vor realiza în următoarele 3-4-5 mandate. Totuşi, nici aceasta nu e problema, ci faptul că încadrând trotuarul în două rânduri de garduri, ferească-ne Dumnezeu de ceasul rău, că şi dacă pietonul ghinionist ar mai avea o şansă în eventualitatea că o maşină intră în primul, apoi nu ar mai avea acelaşi noroc şi cu al doilea, deoarece ar fi prins între ele ca într-o menghină şi… veşnica pomenire.

Da, desigur, ar avea un sfârşit luxos că aceste garduri au costat cât autostrada Comarnic-Braşov, dar cu valoarea unuia se putea măcar fora în zonă şi stabiliza solul care tinde să se „întrunească” în formaţia grămadă pe variantă, ori din construcţie chiar s-a prevăzut că va ajunge aşa înlocuind rampele de lansare de la Deveselu?

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply