Sărbători Pascale la Comarnic

Alina Bunghez

Sărbătorile Pascale au o însemnătate enormă pentru creştinii ortodocşi, iar pe lângă importanţa religioasă a Învierii lui Iisus Hristos , cei mai mici dintre noi se bucură în această perioadă şi de frumuseţea darurilor simbolice. Cât de minunată e fericirea din ochii copiilor atunci când li se oferă mici cadouri, nu-i aşa?

Tocmai pentru a le bucura zilele dinaintea vacanţei de Paşte, autorităţile locale din Comarnic au pus la cale, alături de Iepuraşul de Paşte, o Vânătoare de Ouă colorate şi dulci, numai bune de savurat. Cei mici, preşcolari sau elevi de clase primare, şi-au dat toată silinţa să recupereze cât mai repede ouăle de ciocolată, pitite în iarbă de ghiduşul iepuraş. La final, cel mai rapid copil, de la fiecare clasă sau grupă, a primit drept recompensă încă un iepuraş dulce. Tradiţia vopsirii ouălor de Sărbătoarea Paştelui a fost respectată apoi şi de micii comărniceni, care au pictat, cu migală şi talent, cele mai frumoase ouă de Paşte. Iar cel mai creativ copil a fost premiat cu un premiu dulce la final. Ziua a fost, aşadar, una memorabilă pentru cei mici, dar şi pentru cadrele didactice şi părinţii care le-au stat alături. De altfel, toată săptămâna trecută, micuţii din Comarnic, împreună cu educatori şi profesori şi cu sprijinul autorităţilor locale, au desfăşurat activităţi interesante, dedicate Sărbătorilor Pascale şi programului ”Şcoala Altfel”: au plantat flori şi pomi fructiferi la Grădiniţa Nr 2 Vatra Sat, s-au întrecut la concursul de biciclete, triciclete şi trotinete şi şi-au testat abilităţile culinare, pregătind brioşe, nucuţe sau limonadă.

Totodată, Primăria Comarnic a organizat, în parteneriat cu Biblioteca Liceului ”Simion Stolnicu” Comarnic, în perioada 16-17 aprilie 2019, un concurs de pictura de icoane pe lemn sau sticlă, intitulat “Icoana din sufletul copilului”. Competiţia, dedicată Sărbătorilor Pascale, s-a desfăşurat în două etape: gimnaziu şi liceu. Juriul, format din doamna profesor Cofaru Alina, domnul profesor Țoţan Marian, doamna bibliotecar Dascălu Margareta şi doamna bibliotecar Anghelache Mihaela, a decis următorii câştigători:

  1. Ghionoiu Denisa – clasa a VI – a, la categoria gimnaziu
  2. Vasile Ana Maria Georgiana – clasa a IX – a MI, la categoria liceu.

Toţi participanţii au fost felicitaţi pentru talentul dovedit prin lucrările lor şi au primit diplome şi premii dulci de la Iepuraş. Le mulţumim atât elevilor participanţi, cât şi juriului, şi îi invităm cu drag să participe şi la ediţiile viitoare!.

          

You may also like...

Leave a Reply