Băiatul timid cu pantaloni în carouri

Călin MILOŞ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

 

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Povestea asta începe prin anul 1999-2000 când, pe furiş, în curtea liceului, mergeam să fumăm o ţigară. Ne strângeam mai mulţi, fete, băieţi, toţi colegi şi prieteni. Țin minte că mereu apărea şi un băiat mai retras, firav, blond, îmbrăcat cu o pereche de pantaloni în carouri… avea un defect de vorbire, când se simţea intimidat, şi se intimida des, se bâlbâia. Niciodată nu cred că am râs de defectul lui, îl primeam în grup şi era chiar amuzant cu defectul ăsta al lui, părea un băiat sufletist, cred că uneori chiar îl mai protejam faţă de alţii, nu ştiu dacă-şi aminteşte, pentru că, peste ani, acest băiat cu bun simţ al anilor 2000, a ajuns City Manager al oraşului, da, despre domnul Marian Panait scriu astăzi, băiatul cu pantaloni în carouri. Aşa cum am mai scris, pentru mine nu a rămas nimic din amintirea acelui coleg de liceu timid, bunul simţ s-a ascuns, memoria se pare că-i joacă feste, acum a rămas doar City Manager-ul Marian Panait. Nu stau astăzi să vorbesc decât despre un singur subiect însă, interviul domnului Marian Panait în cadrul campaniei E.U. YES la Vot a PRO TV-ului. Mi-ar fi plăcut domnule Panait să vă mai vorbesc la persoana a doua, dar, odată cu trecerea timpului, aţi devenit mult mai “complex”, deci nu-mi mai pot permite… mi-aş fi dorit, din păcate sunteţi prea important să mai pot.

Am aflat cu “bucurie” că dumneavoastră sunteţi un om mai conectat decât primarul şi Consiliul Local la problemele oraşului, dumneavoastră prin funcţia pe care o deţineţi, sunteţi liantul dintre administraţii, dumneavoastră sunteţi descris ca fiind cel care atrageţi şi vegheaţi proiectele europene, ce să mai, sunteţi cel mai “tare”, domnule Panait. Prin interviul acesta pe care l-aţi dat, şi pentru modul pervers în care l-aţi conceput, mie unul nu-mi demonstraţi decât dimensiunea adevărată a caracterului dumneavoastră, atât. Voi exclude Consiliul Local din acest articol pentru că fac parte din el, dar sigur vă voi aduce aminte câteva lucruri. În primul rând domnule City Manager, dumneavoastră nu luaţi 50 de voturi dacă intraţi într-o campanie electorală, vreţi să ştiţi de ce, asumaţi-vă să vă expuneţi în faţa alegătorilor. Ca şi primă concluzie, eu cred că sunteţi un “celebru nimeni” fără Vlad Oprea (sunteţi exclusiv creaţia lui, şi nu reprezentaţi nimic fără el, oricât aţi încerca să vă creaţi o identitate proprie, nu veţi reuşi.) Din păcate şi pentru actualul primar, aşa cum am scris de foarte multe ori în cele 80 de articole, nu sunteţi decât un generator de conflicte pentru el, un manipulator, dar, pe de altă parte, şi persoana care i-a absorbit multă imagine negativă domnului Primar, ca să fiu cinstit, de aceea probabil şi-a asumat asocierea cu dumneavoastră… Sunt multe de spus, şi le voi spune, dar la momentul potrivit, pentru că nu vreau să destabilizez o echipă care a început atâtea proiecte acum, nu ar fi momentul şi corect faţă de oamenii pe care vreau să-i amintesc în continuare, dar voi povesti multe lucruri despre şi cu dumneavoastră ca personaj principal, la momentul potrivit.

O să exclud şi Primarul, chiar dacă şi dumnealui are merite certe pentru realizarea proiectelor pe fonduri europene, şi mă voi opri la oamenii care s-au ales doar cu munca de pe urma acestor proiecte. Sunt mai multe departamente în Primărie ai căror oameni au muncit foarte mult pentru ca dumneavoastră să vă asumaţi aceste reuşite. În spatele acestor reuşite sunt oameni care se sacrifică, care chiar merită mai mult decât să fie doar exploataţi. De la Departamentul de Urbanism, la Achiziţii, Secretar şi toţi funcţionarii care au făcut posibile aceste proiecte, nimeni nu a fost menţionat, nici exclus, dar nici măcar lăsat să se înţeleagă că avem o echipă întreagă care a muncit la proiecte.

O să vă explic ce înseamnă un lider. Un lider este acel om pe care ceilalţi din jurul lui îl urmează şi îl recunosc din proprie iniţiativă, nu din obligaţie şi constrângere cum se întâmplă acum. Eu, în calitate de Consilier ales, nu numit cum sunteţi dumneavoastră (vrăjeala cu postul scos la concurs puteţi s-o păstraţi pentru PRO TV), voi cere să ştim şi noi cei din Consiliu care este fişa postului dumneavoastră, dacă tot avem un aşa mare om, să aflăm şi noi cum a reuşit. O să cer şi o “ievaluare” pe care să v-o facă oamenii din subordine (sub anonimat desigur, să nu-i puteţi intimida), adică eu o să vă respect meritele, dar numai când le veţi avea, până în momentul în care-mi veţi demonstra contrariul, eu rămân la părerea mea, nu sunteţi decât o creaţie ajunsă la apus a Primarului Vlad Oprea. (Dacă citiţi un articol de acum vreo două luni veţi vedea că am spus că Primarul va primi lovituri din interior, cred că aveam dreptate…)

 

You may also like...

Leave a Reply