Foto-ghicitoare sinăiană

Ruina din imagine, plasată într-una din cele mai pitoreşti zone ale staţiunii Sinaia, chiar în apropierea staţiei de plecare a telegondolei, bucură ochii turiştilor de foarte mulţi ani… Am putea spune zeci de ani… Atenţie, vorbim de extrem de mulţi turişti, pentru că ruina se află chiar în apropierea staţiei de plecare a telegondolei din Sinaia, pe singurul drum de acces.

Consiliul local Sinaia sau acea gaşcă de umili servitori ai puterii a emis un act, o hotărâre, prin care obligau pe proprietarii construcţiilor în paragină din Sinaia să plătească un impozit majorat cu 500 la sută… O lege locală care pare de bun simţ, nu-i aşa? Laşi o construcţie în Sinaia să se ruineze, plăteşti de te stingi… Praf în ochi, dragi cititori, pentru că acest consiliu este pentru unii mumă, pentru alţii ciumă… Pentru cine este ciumă? Pentru duşmanii direcţi ai ştim noi cui! Hotărârea respectivă avea o anexă care stabilea cine sunt acei ”duşmani ai poporului”… ha, ha, ha!

Ei bine, pentru construcţia din imagine, niciun om politic sinăian, indiferent de orientarea lui (ne referim la cea politică, evident), nu va îndrăzni să dea vreo amendă sau să majoreze vreun impozit…

Întrebarea pe care vrem să v-o adresăm este simplă: DE CE?

You may also like...

Leave a Reply