Regal Internaţional de muzică la Comarnic, weekend-ul trecut

Alina Bunghez

În perioada 18-21 Mai 2019, oaspeţi de peste hotare au poposit la Comarnic pentru a participa la ”Festivalul Coral Internaţional”, eveniment desfăşurat în cadrul Sezonului România-Franţa 2019.

Iniţiativa a aparţinut conducătorului Coralei ”Martha Bibescu” din Comarnic, prof. Florian Bârsan, care şi-a dorit să aducă în oraşul nostru un astfel de regal muzical, menit să spargă barierele culturale şi să prezinte publicului larg frumuseţea muzicii internaţionale. Două spectacole de excepţie au fost susţinute de Corul ”Solichoeur” din Savigny-le-Temple – Franţa, Corul ”Aires Perenös” din Domingo Perez – Spania, Corala ”Martha Bibescu” a Clubului Copiilor ”Martha Bibescu” din Comarnic, Corul ”Sinarmonia” din Sinaia şi Corul Clubului Copiilor Sinaia. Primul eveniment, ce a avut loc sâmbătă – 18 mai, a fost găzduit de Restaurantul ”Claudia” din Comarnic, şi s-a bucurat de prezenţa unui public numeros şi de o atmosferă electrizantă.

Un al doilea concert de gală a fost susţinut în ambientul regal al Castelului Peleş, un veritabil simbol al României în ţară şi peste hotare, locaţia perfectă pentru a prezenta oaspeţilor frumuseţea şi istoria bogată a ţării noastre.

Spectacolele au reunit, în acorduri muzicale, trei naţiuni pe cât de diferite, pe atât de apropiate în talent şi simţire. Ambele manifestări culturale au fost posibile graţie parteneriatului de lungă durată dintre oraşele Comarnic – din România, şi Savigny-le-Temple – din Franţa, prin Asociaţiile de Înfrăţire ”Comarnic fără Frontiere” şi ”Savigny sans Frontieres”, un parteneriat fructuos în urma căruia au fost organizate, de-a lungul anilor, numeroase evenimente culturale, schimburi de experienţă, work-shopp-uri sau conferinţe. De asemenea, de o importanţă majoră a fost aportul adus de d-na Angela Năsulea, director al Clubului Copiilor ”Martha Bibescu” din Comarnic, la organizarea şi desfăşurarea celor 3 zile pline de manifestări, perioadă în care atât comărnicenii, cât şi locuitori ai comunelor limitrofe, s-au dovedit gazde desăvârşite pentru oaspeţii străini. Demnă de menţionat este implicarea activă în toată această serie de evenimente, a primarului oraşului Comarnic, Sorin Popa, cel care susţine de fiecare dată cultura adevărată, în toate formele ei, le oferă tinerilor artişti ai oraşului ocazia să îşi demonstreze talentul lumii întregi şi este hotărât să promoveze această localitate – ale cărei frumuseţi sunt prea puţin cunoscute lumii întregi.

   

You may also like...

Leave a Reply