Votul şi împărţirea naţiunii

Călin Miloş

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

 

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Săptămâna aceasta nu mai scriu despre persoane. Înainte de acest articol, voi face însă o scurtă referire la articolul precedent, nu credeam că poate produce atâta interes… Ce nu mi-a plăcut însă, şi aici voi insista, este   percepţia unor oameni asupra mesajului articolului pe care l-am scris, anume faptul că nu s-a înţeles că nu am făcut articolul cu răutate, doar am spus ce am gândit eu atunci, de aceea îi rog pe cei care au înţeles greşit să se tempereze. Nu am absolut nimic de împărţit personal cu City Manager-ul oraşului, nu am nici aspiraţii să mă înscriu în PNL, tot la ALDE rămân. Observ aceeaşi veche meteahnă românească, nu spunem nimic, nu avem curaj să ne exprimăm şi acumulăm frustrări şi ură… şi asta nu poate duce niciodată la ceva bun. Aveţi oamenilor curaj să spuneţi ce gândiţi, să vă exprimaţi nemulţumirile, nu mai aşteptaţi “salvatori”, că n-or să vină. „Salvatorii” pe care îi aşteaptă o bună parte a populaţiei reprezintă un miraj foarte periculos.

Voi începe să-mi spun părerea despre o parte a simpatizanţilor şi membrilor noii generaţii de “deştepţi şi educaţi” din zona USR-PLUS şi PNL. Stimaţi domni, am înţeles că urâţi corupţia, că aveţi gândire europeană, că salvaţi ţara… foarte bine, însă am şi eu o întrebare: când o bună parte dintre voi a “păcălit” sistemul de valori şi implicit viaţa luându-vă diplome de studii superioare de la facultăţi obscure, voi nu aţi furat? Atunci nu eraţi corupţi? Sau asta cu #corupţiaucide nu exista atunci? Aa, am înţeles, când este vorba de propriul interes nu se mai pune, se acceptă… Acest flagel a existat, depăşeşte zona politică, se regăseşte în toată societatea. Am văzut două lucruri care m-au deranjat în ultimele săptămâni, şi care arată cât de periculoşi sunt semi-educaţii care se cred stăpânii adevărului absolut. La   miting-ul PSD (mie unul mi se pare jenant să plimb oameni prin ţară, dar e părerea mea…), am văzut cum dintr-un grup de „oameni cu mari realizări” în viaţă cineva i-a aruncat unui om adus de PSD nişte bani pe jos şi au postat repede pe facebook această mare “realizare” a lor. Un altul, un lider USR, a preluat postarea şi a reuşit el din inteligenţa lui să identifice acel om cu votanţii PSD, adică a împărţit el ţara, că doar v-am spus, ei deţin adevărul absolut… Este cel mai jenant lucru pe care l-am văzut în zona politică, socială, în orice zonă doriţi dumneavoastră, să te crezi învingător raportându-te la un om pe care viaţa l-a învins, nu poate demonstra decât un nivel scăzut de inteligenţă şi o lipsă cruntă de educaţie, bun simţ etc…. Sunt tare curios ce-au realizat în viaţa prin propriile puteri cei care promovează astfel de porcării.

Al doilea lucru care m-a deranjat a fost atitudinea noului „lider” al luptei anti-corupţie din PNL, marele Rareş Bogdan. V-am spus, la mine nu mai există Antena 3 în lista de programe, de aceea am destule părţi din emisiunile lui urmărite. Avea un discurs bun, se “lupta” permanent cu corupţia, mai că m-a păcălit. Când, ce să vezi, apar o mulţime de contracte cu statul, atenţie contracte de publicitate… Adică oamenii plăteau unui ziar obscur al cărui acţionar era Rareş Bogdan, sume ”de bani de bani” pentru publicitate…. Asta nu se apropie mult de zona asta #corupţiaucide? Contractele lui cu statul sunt mai liberale decât contractele altora? M-am săturat de ipocrizie, m-am săturat de o parte din societatea noastră, câteodată parcă nu mai văd nicio “luminiţă”.

Am fost destul de criticat pe reţelele de socializare că am scris anti-PSD dar nu spun nimic rău despre ALDE… noaptea minţii. Numai din bun simţ şi nu aş putea spune ceva rău despre colegi de-ai mei. Să ştiţi că am întâlnit nişte oameni în ALDE mult mai deschişi la minte decât mulţi alţi politicieni. Am rămas şi o să mai rămân în ALDE pentru că nu m-au cenzurat în niciun fel, nu mi-au impus nimic, nici măcar la nivel al articolelor, deci n-am ce să scriu rău despre oameni cu bun simţ. Pentru cei care critică ALDE că este în coaliţie cu PSD, nu pot răspunde decât printr-o întrebare: fără echilibrul pe care l-a adus Călin Tăriceanu, nu credeţi că putea fi mult mai rău? Nu uitaţi că PSD a avut un scor foarte mare la alegerile trecute….

Dacă vrem să schimbăm societatea trebuie să ne implicăm, fiecare trebuie să facă ceva. Mulţi nici măcar la vot nu se duc, din păcate. Societatea nu va progresa dacă noi nu ştim ce ne dorim de la ea, dacă nu vom fi în stare să cerem şi să încercăm să şi facem câte ceva. Doar din gură nu se pot face prea multe….Implicaţi-vă!

You may also like...

Leave a Reply