Campionatul Național de Orientare, ”Carpathian O-Trophy”, desfășurat la Comarnic, și-a desemnat câștigătorii

Alina Bunghez

Weekend de excepție la Comarnic. În perioada 1-2 Iunie 2019, la poalele muntelui Gurguiata, s-a desfășurat Campionatul Național de Orientare: ”Carpathian O-Trophy”, un eveniment sportiv ce a inclus două etape de ranking mondial și la care au participat aproximativ 240 de concurenți din țară și de peste hotare. Competiția a fost organizată de Federația Română de Orientare, în parteneriat cu Primăria Comarnic și cluburile sportive ”C.S. Metropolitan” București și ”OK Silva” Câmpina.

Elevii comărniceni au avut ocazia să-și testeze încă o dată abilitățile sportive la cea de-a III-a ediție a Cupei Orașului Comarnic, manifestându-și dorința de a participa pe viitor și la concursurile desfășurate în țară și străinătate. La categoria Feminin-15 ani, laurii victoriei au fost culeși de eleva Alexia Nan, care a primit trofeul la categoria ei, în vreme ce locurile II și III au fost ocupate de Raluca Harabagiu și Teodora Mușea. Categoria Feminin-19 ani a avut o singură laureată, pe Georgiana Vasile, ocupanta Locului I. Altfel a stat situația la categoria masculin, unde competiția a fost acerbă. La M-15 ani, trofeul a ajuns la elevul Viorel Oprea, argintul a fost câștigat de Adrian Iordache, iar medalia de bronz i-a revenit elevului Mario Șovăială. Tot la masculin, dar la categoria 19 ani, marele câștigător a fost Adrian Găgean. Pe locul II s-a situat Florentin Dulamă, iar cea de-a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de elevul Teodor Savu.

Federația Română de Orientare a desemnat, de asemenea, câștigătorii Campionatului Național pe echipe, dar și pe laureații etapelor WRE, de ranking mondial – elita acestui sport. Primarul orașului Comarnic, Sorin Popa, cel care sprijină necondiționat organizarea acestor evenimente benefice pentru oraș și pentru sănătatea locuitorilor săi, a avut onoarea să înmâneze medaliile și trofeele câștigătorilor.

Pentru că prima zi a evenimentului sportiv a coincis cu Ziua Internațională a Copilului, toți copiii prezenți sâmbătă, 1 Iunie, pe poiana de la ”Metana”, au primit mici surprize de la Primăria Comarnic, în vreme ce atmosfera de sărbătoare a fost asigurată de elevii talentați de la Asociația Culturală ”Zestrea Carpaților”. Momentul artistic a fost extrem de apreciat de oaspeții sosiți la Comarnic din alte zone ale țării și de peste hotare, iar peisajul mirific al zonei a completat perfect succesul evenimentului.

Evenimentul a devenit, în ultimii doi ani, un punct de reper în calendarul competițional al Federației Române de Orientare, atragând la Comarnic sute de sportivi, turiști și spectatori deopotrivă. Așteptăm, prin urmare, cu entuziasm, ediția de anul viitor, când vom sărbători 510 ani de la prima atestare documentară a Comarnicului.

  

You may also like...

Leave a Reply