De ce, din nou, Vlad Oprea?

Timpul nu stă în loc! Fiecare zi ne aduce mai aproape de campania electorală şi de alegerile locale din 2020. Contrar anumitor zvonuri este aproape sigur că actualul edil-şef al oraşului nostru va candida pentru obţinerea celui de-al cincilea mandat în fotoliul de primar al Sinaiei. De aceea considerăm că sunt necesare încă de la începutul acestui articol anumite întrebări. De ce ar trebui ca sinăienii să-l voteze din nou, pentru al cincilea mandat, pe Vlad Oprea? Care mai sunt în momentul de faţă şansele reale ale acestuia de a ieşi victorios la următorul scrutin al localelor?

Pentru a ocupa încă patru ani funcţia supremă în executivul orăşenesc ar cam trebui ca de această dată să vină cu o ofertă completă. Poate însă aceasta să conţină într-adevăr ceva determinant pentru cei cu drept de vot? Din câte am constatat, campania electorală se anunţă încă de pe acum o luptă acerbă. Pentru a-şi spori la maxim capitalul de imagine şi a-i determina pe sinăieni să-i ştampileze numele pe buletinul de vot, Vlad Oprea va aduce pe tapet aşa-numitele „măreţe realizări”, pentru care, probabil, consideră că sinăienii sunt datori şi oraşul, chipurile, se poate mândri. Plus un eventual noian de noi promisiuni. Dar care e greu de crezut că vor avea şi de data aceasta efectul scontat.

Să nu uităm nici că victoriile din 2012 şi 2016 au fost obţinută absolut razant, la fileul urnelor. Dacă nu existau şi voturile unor apropiaţi… „de departe”, poate rezultatul ar fi fost altul. S-a văzut clar că o parte consistentă a electoratului nostru are o opţiune clară, decisivă şi, în mod sigur, şi-o va exprima în 2020. Asta înseamnă că sinăienii care nu s-au lăsat păcăliţi de „marile înfăptuiri” în 2012 sau 2016 nu o vor face nici acum. Cel puţin, logic, ar trebui să se întâmple acest lucru. „Artileria grea” a puterii locale o va constitui, bineînţeles, refacerea centrului. Însă neajunsurile majore create multor categorii   s-ar putea să încline balanţa în altă parte şi electoratul să nu se extazieze foarte tare în faţa unor pavele care nici după trei ani nu sunt puse la locul lor! Iar pe unde centrul e modernizat, e spart din nou săptămânal, ca dovadă a calităţii lucrărilor. Cu siguranţă multă lume nu va uita ce-a avut de îndurat în ultimii ani pentru un „măreţ proiect”, ce pare mai mult o „ambiţie”… (cu pronunţat iz electoral!). În schimb, cele mai importante proiecte-promisiune au fost ignorate complet (ex. spitalul, căminul de bătrâni etc.) şi e puţin probabil ca de data aceasta sinăienii să nu sancţioneze vorbăria goală!

Evident că de cealaltă parte rămân alegătorii care dau o înaltă apreciere gărduţurilor, bordurilor şi sacoşelor electorale, precum şi abonamentelor de transport gratuite (pe care tot ei le plătesc, din banii lor, dar nu înţeleg lucrul acesta!). Dar urciorul nu merge la infinit la apă! Care sunt deci, şansele, în momentul de faţă, dar mai ales de ce ar trebui reales Vlad Oprea?

You may also like...

Leave a Reply