Lanţurile Roşii

editorialist, Raul Sebastian Baz

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

 

În aceste momente, România a cârmit din nou spre democraţie. La alegerile europene, ai noştri au dat de pământ cu PSD şi ALDE, iar Dragnea, acest furuncul pe fruntea politicii social-democrate, a fost condamnat şi arestat. Aşa cum mulţi observatori şi analişti au comentat, dacă Dragnea rămânea la putere, ţara noastră s-ar fi îndreptat către o dictatură de tipul celei din Turcia unde, mai nou, Erdogan a început să aresteze şi scriitorii care nu sunt „pe linie”. Dar justiţia şi-a făcut datoria şi, mai mult, românii s-au orientat masiv către partidele europene. Desigur că peremiştii din PSD şi din jurul lui, cei pe care lumea îi numeşte, generic, vectorii Ciumei Roşii, n-au acceptat această înfrângere istorică. Ei continuă să lanseze, în spaţiul public, acuzaţii groteşti, minciuni ordinare, deformări ale logicii, prin care speră să acrediteze ideea că totul a fost, de fapt, o manevră a forţelor oculte conduse de Soros, care doresc să ne ţină în genunchi şi să ne otrăvească cu legume contaminate. Lor nu le pasă că românii au dovedit, prin votul lor, că nu mai acceptă asemenea imbecilităţi sinistre. Ei o ţin în continuare cu sufrageria lui Kovesi, cu copiii vânduţi de Iohannis, cu crimele torţionarului Lazăr, dovedind prin asta fie că sunt idioţi cu crăci, fie că se află „în solda” – cum le place lor să se exprime, noilor structuri de tip securist înfiinţate de regimurile cu tentă dictatorială. Fie ambele. Parte din oamenii ăştia deţin poziţii importante pe plan naţional sau local. Unul are pe mână fondurile pentru agricultură, altul are semnătura în pix pentru banii destinaţi asfaltărilor, unul conduce hotelul partidului de pe litoral, altul învârte banii unui mare spital etc. Toţi aceştia sunt trup şi suflet alături de ciuma roşie, pentru că într-o societate normală, care funcţionează pe baza concurenţei şi competenţei, nu ar fi capabili să conducă nici măcar un chioşc de pâine. Singura lor posibilitate de a prospera este în structuri mafiote, clientelare, unde primesc ciolane nu pentru ceea ce pot să facă, ci pentru disponibilitatea de a fi gata oricând să contribuie la apărarea „cauzei”.

Să luăm o instituţie oarecare a statului, de exemplu una cu numele fictiv „Agenţia pentru Salvarea Cormoranilor”, pe scurt ASC. Ciuma Roşie numeşte la conducere persoane de încredere, oameni care nu se abat de la linia partidului-stat. În scurt timp, noul şef identifică, de cele mai multe ori cu ajutorul „serviciilor”, oamenii de încredere, pe care îi păstrează în funcţii, în vreme ce pe ceilalţi îi înlocuieşte. La un moment dat, coloana vertebrală a instituţiei este formată din oameni dedicaţi trup şi suflet Ciumei Roşii. Mulţi dintre ei nu sunt membri de partid, dar este dincolo de orice îndoială că votează cum trebuie, fac propaganda care li se cere, îşi scot subalternii la mitingurile anti-Europa etc. Acelaşi lucru se întâmplă în instituţiile vechi, în ministere spre exemplu. La final, când preluarea totală a puterii s-a înfăptuit, situaţia arată astfel: în fiecare dintre instituţiile statului găsim Lanţuri Roşii, care conduc, practic, instituţiile. Când dictatorul (Dragnea sau altul) doreşte ceva, de exemplu bani pentru lacurile aflate în administrarea unor firme apropiate de ministrul agriculturii, îşi sună omul forte de la ASC şi-i cere, scurt, să rezolve problema. Indiferent dacă e legal sau nu, omul forte, împreună cu celelalte verigi ale Lanţului Roşu, se descurcă. Taie banii de la protejarea habitatului cormoranilor şi-i trece la zona de lacuri, cu dedicaţie pentru acele firme care îndeplinesc anumite condiţii specifice şi pe care, evident, nu le îndeplinesc decât apropiaţii ministrului.

Din când în când, oamenii din Lanţurile Roşii sunt răsplătiţi cu prime, gratuităţi, măriri de salarii. De unele dintre ele beneficiază şi oamenii cinstiţi din ASC, pentru că şi discriminarea are o limită. Dintre aceşti oameni cinstiţi, unii, văzând ce bine o duc ceilalţi, se duc şi se înscriu în structurile patronate de Ciuma Roşie.

La alegeri, Lanţurile Roşii din instituţiile statului sunt chemate să ajute. Cum ar putea aceşti oameni să refuze? Ei şi-ar sacrifica şi sănătatea, numai Ciuma Roşie să rămână la putere şi să le dea în continuare pomeni, să aibă unde-şi angaja copiii şi amantele şi să se umple de bani făcând combinaţii la limita legii. Acesta este sistemul pe care l-a folosit la maximum Dragnea, acest infractor ordinar care şi-a permis să ne considere pe toţi proşti, hoţi şi milogi.

Ceea ce este important de înţeles acum este că sistemul dragnist trebuie distrus în întregime. Nu e suficient că votul a pus PSD cu botul pe labe şi a scos făcătura ALDE din Europa. Aceşti oameni nu cedează. Ei nu se vor resemna niciodată, vor continua să atace, pentru că Ciuma Roşie moare, dar nu se predă. Vor candida din nou, la locale şi la parlamentare. Veţi vedea aceiaşi oameni pe care românii nu i-au vrut azi, înfigându-se să fie deputaţi şi senatori. Și dacă vor fi îngăduiţi, peste numai câţiva ani va fi posibilă apariţia unui nou Dragnea, poate şi mai destructiv. Prin urmare, oamenii să reflecteze bine dacă sunt dispuşi să menţină viu acest pericol.

Astăzi, principala forţă politică a României este USR. A ajuns aici în ciuda atacurilor sistematice ale vectorilor Ciumei Roşii. USR este percepută ca fiind o formaţiune cu oameni curaţi şi capabili. Iată că există alternativă la PSD şi e posibil ca în 2020 să avem un guvern USR – PLUS – PNL şi un preşedinte european, în persoana lui Klaus Iohannis. Cred că merită să ne gândim la asta şi să ne întrebăm dacă vrem să fim conduşi în continuare de guvernele Ciumei Roşii.

You may also like...

Leave a Reply