Opoziţia la Sinaia

Călin MILOŞ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

 

Astăzi voi vorbi despre rolul unei opoziţii puternice în viaţa unei comunităţi dezvoltate, aşa cum vrem să credem despre comunitatea noastră. Aşa cum toţi aţi observat, de cele mai multe ori, poate chiar involuntar, oamenii care stau în funcţii publice perioade lungi de timp, tind să devină mici dictatori. De multe ori cred că li se cuvine totul, ei sunt cei care fac şi impart dreptatea, se creează un cerc vicios care nu mai poate fi controlat. Aici ar trebui să intervină o opoziţie responsabilă, care să facă tot posibilul să evite aceste derapaje pe care puterea le creează. O opoziţie puternică creează şi un spirit de competiţie într-o comunitate, de aici se ajunge foarte uşor la un progres real. Rolul unei opoziţii, aşa cum îl gândesc eu, nu este de a pica proiecte, ci de a crea şi susţine proiectele pe care cei de la putere le fac, aducându-şi evident şi propriul aport în viaţa comunităţii pe care o reprezintă. Asta am încercat eu să fac în aceşti 3 ani de când sunt membru în Consiliul Local, şi asta voi încerca şi pe mai departe. Nu vreau funcţii, nu mi-aş dori să depind de un sistem, eu vreau doar o dezvoltare sănătoasă a oraşului în care m-am născut, în care m-am reîntors, în oraşul pe care-l iubesc.

Din păcate pentru noi toţi, această opoziţie este direct proporţională cu nivelul nostru de dezvoltare ca şi comunitate, care nu este tocmai ridicat. Dacă vreţi să avem cu toţii o viaţă mai bună, este nevoie de o implicare mult mai activă în viaţa oraşului. Nu cred că trebuie să plecăm de la ideea de a crea o opoziţie pentru a înlocui nişte oameni, trebuie să ne implicăm să putem să-i facem pe cei care se ocupă de destinul oraşului nostru să progreseze şi, atunci când va fi nevoie, să putem să avem de unde să facem altă echipă care să facă mai multe pentru oraş decât precedent. Nu sunt adeptul unor schimbări radical şi forţate, totul trebuie să decurgă natural, şi să vină din nevoia noastră, a tuturor, de a ne face o viaţă mai bună. M-am săturat de campanii electorale în care jignirile sunt mai importante decât ideile, în care se caută în permanenţă un duşman comun, de toată această mizerie pe care o văd de fiecare dată, fără excepţii, în preajma alegerilor. Cred că trebuie să putem mai mult, şi vreau să cred că putem mai mult. Ştiu că acest comportament nu va dispărea, sper doar ca uşor să se diminueze, să punem mai mult preţ pe nevoia de dezvoltare decât pe can-can-uri, adică să progresăm.

Ce-i drept, în anii aceştia, opoziţia din Sinaia, nu a fost atât de activă pe cât mi-aş fi dorit, este loc de mai bine, de aceea îmi doresc o implicare cât mai mare din partea tuturor la viitoarele alegeri. Chestia cu “să-l dăm jos pe Oprea” nu cred că mai este de actualitate acum. Şi-a câştigat procesul cu DNA-ul la ICCJ, şi-a demonstrat nevinovăţia…eu cred că nu va pierde alegerile. Nu văd încă echipa care să facă acest lucru, nu văd o opoziţie unită în proiecte, deci, vorbind realist, mie îmi este greu să cred că se va schimba primarul anul viitor. Ce-mi rămâne să-mi doresc în momentul acesta este doar consolidarea unei opoziţii mult mai puternice. Am pretenţii foarte mari de la cei din USR-PLUS dar, momentan, aceştia sunt inexistenţi la nivelul oraşului nostru. Despre ALDE nu prea am ce să spun, rezultatele de la alegerile europarlamentare vorbesc, PSD-ul este într-o continuă scădere… deci, fără o implicare aşa cum am spus de fiecare dată, nu o să putem să echilibrăm această diferenţă care există la nivel local între Oprea-PNL şi restul partidelor…

Ca să închei şi cu o ştire de can-can, nu ştiţi mulţi, dar, pentru câteva zile, în PLUS-ul din Sinaia a fost mare agitaţie. Au avut un posibil nou membru în rândurile lor, pe nimeni altul decât celebrul domn’ Fălcescu, care a încercat din toate puterile să revină în viaţa publică a oraşului nostru, asta după ce în urmă cu ceva timp, nu foarte mult, încercase şi pe la USR (din ce ştiu eu, Tavi Birău a ameninţat cu demisia în cazul în care se accepta primirea în USR a lui Bogdan Fălcescu). La PLUS situaţia a fost puţin mai complicată şi am fost la un pas să-l vedem pe fostul director TUS în postura de candidat, însă, din câte ştiu, joi seara s-au decis să nu-l primească totuşi în partid… Dacă el vrea să se implice, voi de ce nu vreţi? Haideţi să ne implicăm, ca să nu ne mai văităm pe la colţuri mai târziu!

You may also like...

Leave a Reply