Cupa Jandarmeria montană la înălţime

BULETIN  INFORMATIV

Desfăşurată în perioada 26 – 28.06.a.c., competiţia militar-aplicativă Cupa Jandarmeria montană la înălţime, a adus la start un număr de 14 echipe formate din jandarmi de la secţiile şi posturile montane de la Inspectoratele de Jandarmi Judeţene din Braşov, Prahova, Hunedoara, Maramureş, Gorj, Dâmboviţa, Buzău, Cluj, Bistriţa, Neamţ, Alba şi Suceava.

Probele au fost de căţărare, rapel, orientare în teren cu ajutorul GPS-ului şi acordarea de prim ajutor de bază şi s-au desfăşurat în zona Padina din Dâmboviţa şi Cota 1400 din Sinaia. Premierea echipelor câştigătoare a fost făcută de adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Brâncoveanu Gheorghe-Marian şi comanda unităţii. Cele trei echipe care au fost desemnate câştigătoare, sunt:           

Locul I – echipa IJJ Braşov 1 cu 214 puncte

Locul II – echipa IJJ Braşov 2 cu 200 puncte

Locul III – echipa IJJ Prahova cu 172 puncte

După două zile solicitante de competiţie la probele de căţărare, rapel, orientare în teren cu GPS-ul şi acordarea primului ajutor de bază, putem spune că toţi participanţii au fost câştigători. A fost un bun prilej de a-şi exersa tehnicile învăţate la cursurile de la Centrul Montan Sinaia în domeniul alpin şi de a-şi măsura forţele cu colegii lor din ţară.

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia

You may also like...

Leave a Reply