Au şi furat, dar măcar au făcut ceva…

Sorin Bugan

Citeam pe internet comentariul unui individ care spunea că vorbele astea, ”au furat, dar măcar au făcut ceva” ar trebui introduse într-un fel, cumva, în imnul ţării, pentru că ele caracterizează poporul român mult mai bine decât ”deşteptarea”… Adică nu contează dacă aleşii au furat ceva, important este că au făcut ba una, ba alta…

Pentru mine sunt înfiorătoare aceste asocieri… Nu contează cât fură, important este că mai face ceva! Adică suntem chiar idioţi? Chiar nu ne deşteptăm odată? Adică nu mai are importanţă dacă cei din vârf au ajuns plini de bani şi de influenţă deşi, înainte de a intra în politică nu erau în stare de absolut nimic? Casele lor,  limuzinele lor, vacanţele lor (lucruri pe care, mare atenţie, NU le-au avut înainte de a intra în politică) devin scuzabile şi explicabile dacă umplu oraşul de panseluţe, statui şi băncuţe? Chiar suntem idioţi cu toţii?  Nu este vina aleşilor, este evident… Ei fac ce au învăţat în lungile lor perioade de frustrare în care nu aveau de niciunele… Ştiţi a cui e vina pentru toate astea? A complicilor care, votând, acceptă şi încurajează furtul şi corupţia, cu palidele scuză că  ”Bă, a furat, da, de acord! Toţi ăia dinaintea lui au furat…  Dar măcar ăsta a dat şi la alţii! E om bun, mă, lăsaţi-l în pace! Şi este şi frumuşel, pe deasupra!”.

Este un paradox că populaţia, mai ales cea săracă, cea care devine, în perioada campaniilor electorale, cumpărabilă cu o bicicletă pentru copil, cu un ulei de floarea soarelui de la UE, cu două pungi de zahăr, cu o petrecere la Casino şi cu o excursie la Mănăstirea Suzana (exemplele pot continua), nu înţelege din banii cui se fură… Dacă un pensionar primeşte transport gratuit pe transportul în comun, acesta are senzaţia că cel care îl dă este un fel de haiduc… ia de la stat şi îi dă lui transport gratuit… Dacă mănâncă ciolan cu fasole gratis habar nu are cine îl plăteşte… Nu contează de unde vin banii, nu contează cum se împart, nu contează cât se fură, eu mănânc ciolan cu fasole… ”Ăştia da oameni, puteau să mănânce ei toată fasolea, dar mi-au dat şi mie… Pe ei îi votez!”

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply