MINCIUNI, MINCIUNI, MINCIUNI…

Articol de Doru Cernescu

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Da, cu regret trebuie să o spun, la 60 de ani de existenţă mai mult sau mai puţin activă a Cenaclului Literar Lucian Blaga din Sinaia, se va comemora şi decesul acestuia, ce e drept, chiar nu are nicio legătură cu autoexcluderea mea din noua „Antologie” ce se vrea a fi de fapt o acţiune de precampanie electorală a ilustrisimului nostru edil, ci cu valoarea moral-artistică a celor ce ar trebui să-i susţină şi să îi reprezinte interesele când nu o fac. Dovada… rezidă din chiar înscrisul alăturat ce atestă nu doar faptul că apariţia acestei „antologii” s-a şi înregistrat (?!) cu toate că domnul Istrate mă asigura că nu, ba mai mult, că şi titlul e bătut în cuie, când el reprezintă o minciună sfruntată şi chiar o jignire la adresa celor ce în decursul timpului s-au străduit (cât şi cum au putut) să menţină vie flacăra cinstei şi valorii artistic-literare a creatorilor şi creaţiilor.

De ce spun aceasta? Pentru simplul fapt că fără a se strădui în mod special să recupereze de la autorii înregimentaţi (ori de la familiile lor măcar o parte dintre creaţii) evident în cazul celor plecaţi puţin în lumea drepţilor, au comis un sperjur, incluzând în Antologia Cenaclului aproape tot ce s-a publicat în ultima perioadă de timp de către oricine din zonă (?!) indiferent dacă autorii respectivi au ştiut măcar de existenţa cenaclului sau nu.

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply