Revenirea la normalitate

RSB

Vin noi alegeri. Unele de o importanţă crucială. Mai importante decât toate cele care au avut loc începând din 1990 şi până acum. Pentru că, de data asta, nu mai putem lungi agonia sistemului de tip socialist în care trăim de atâta amar de vreme.

Peste câteva luni suntem chemaţi să alegem oameni de altă factură decât am făcut-o timp de 30 de ani. De ce? Pentru că vremurile s-au schimbat radical. Dacă tot ne-am aliniat cu americanii pe hârtie, acum trebuie s-o facem şi în realitate. Nu mai ţine cu minciuni. Nu mai merge cu limbajul dublu. Este nevoie de oameni care fac exact ceea ce spun. Comunităţile locale au nevoie de o dezvoltare reală, nu de şmecheri care fac proiecte, obţin fonduri europene şi apoi cotesc banii.

Mi-a fost dat să prind, în Germania, campania pentru locale şi trebuie să recunosc că nu aş fi crezut să văd aşa ceva. Practic, niciunul dintre candidaţi nu se prezenta, precum ai noştri, ca fiind deţinătorul unor soluţii miraculoase pentru rezolvarea problemelor. Nimeni nu îşi împroşca adversarii cu noroi, nimeni nu lansa teorii ale conspiraţiei din care cetăţenii să afle că dacă votează cu Hans vor veni peste ei masonii, bubulii, grupul Bilderberg etc. Oamenii se mulţumesc, acolo, să semnaleze existenţa unor nereguli, a unor carenţe şi promit soluţii. Primarii în funcţie, cei care candidează din nou, sunt departe de a se fuduli cu marile lor realizări. Nu-i vezi prezentând statistici cu numărul străzilor re-asfaltate, ori cu suprafaţa totală a răsadurilor plantate. Eu desfăşoară programe şi nu pretind, precum primarii noştri, că dacă nu vor mai fi aleşi, acele programe vor pierde finanţările. Ei vorbesc în general despre viitor. Au ţinte de atins, pe care, cât sunt în funcţie, le şi ating. Realegerea, în cazul lor, nu este pusă în pericol, în general, decât de descoperirea unor fapte de corupţie în care au fost implicaţi.

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply