Nu se introduce vinieta la Comarnic

Alina Bunghez

Informaţia potrivit căreia oraşul Comarnic ar fi primul din ţară care va introduce o vinietă pentru maşinile înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov care tranzitează localitatea a stârnit vâltoare în rândul locuitorilor zonei săptămâna trecută. Aprobată şi dorită cu ardoare de localnici, respinsă vehement- nu fără interes – de bucureşteni, ideea a apărut sub formă de recul în urma deciziei Primăriei Capitalei de a impune taxa Oxygen –B pentru maşinile din provincie şi cele cu norme mari de poluare. Cert este că ideea nu a aparţinut edilului local din Comarnic, ci unei reprezentante a presei, care, dintr-un exces de zel, a publicat informaţia conform căreia în oraşul de intrare pe Valea Superioară a Prahovei s-a luat deja decizia impunerii unei astfel de taxe. Lucru neadevărat.

 Primarul oraşului Comarnic, Sorin Popa, spune că ideea introducerii vinietelor pentru maşinile înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov este una bună, dar nu are cum să ia el această măsură. Edilul a discutat, de altfel, cu specialiştii pentru a vedea dacă există posibilitatea introducerii vinietelor. S-a ajuns însă la concluzia că acestea nu pot fi impuse de U.A.T. Comarnic, atâta timp cât DN 1, inclusiv porţiunea ce tranzitează centrul oraşului Comarnic, aparţine şi este administrat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

Aglomeraţia formată pe DN 1 în zona oraşului Comarnic, la fiecare sfârşit de săptămână, este binecunoscută de toţi cei care locuiesc aici, dar şi de cei care tranzitează localitatea. Cel mai probabil, Comarnicul este, la orele de vârf, în perioadele de concedii şi weekend-uri, la fel de poluat ca şi Bucureştiul. Maşinile formează, în Comarnic, cozi pe kilometri întregi, vara şi iarna, spre Valea Prahovei. Tocmai de aceea, primarul Sorin Popa consideră că o taxă pentru maşinile înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov „nu e o ideea rea”. Banii colectaţi din această taxă ar urma să se utilizeze în proiecte menite să asigure protecţia sănătăţii locuitorilor oraşului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. 

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply